De slechtste eerste date locatie volgens datingexpert

door Lotte

Woehoe, je hebt een leuke vent weten te strikken voor een eerste date. Nu is de vraag natuurlijk wát jullie gaan doen én wat de date locatie wordt. Binnenkort die date gepland? Lees dan even snel het volgende…

“Een kopje koffie drinken?”, dat klinkt als een goede eerste date. Lekker casual, niet te chic, gewoon gezellig. Toch? Niet volgens professionele matchmaker Louanne Ward.

De slechtste date locatie(s)

Volgens de datingexpert zijn er twee plekken die je als de pest moet vermijden als je wil dat er een afspraakje numéro dos komt. Een “coffeeshop” (alsin: café waar je koffie drinkt) is daar eentje van. Sterker nog, ze gelooft dat slechts 1% van de dates in (lees: we noemen het maar even) een koffiecafé zal eindigen met tweede afspraakje. Ook een afspraakje in de kroeg raadt ze af.

Lekker connecten

Locating is key. Geen kroegen en geen koffiecafés. Als je een tweede date krijgt nadat je samen een koffietje gaat drinken ben je 1 van de miljoen gelukkigen. Het gebeurt normaal gesproken niet. Ik heb een strict geen-koffie-beleid. Tenzij je daarvoor iets in de trant van een strandwandeling hebt gedaan. Je hebt echt tijd nodig om te connecten met de andere persoon.” legt Louanne Ward uit aan Mail Online.

En de beste dag om te daten?

Timing is ook everything. Een date op de vrijdag-, zaterdag- of zondagavond? Vergéét het maar. Die zie je nooit meer terug. Aldus Louanne. Ze gaf ook inzicht in wat de beste dag voor een succesvolle date is. Het weekend is te luidruchtig en er is te veel sociale druk na de date. Maandag tot en met donderdag zouden “prime date times” zijn. Lunchen op zaterdag en zondag is dan wel weer oké. 

Waar is dan wél de beste date en date locatie, vraag je je nu af? “Cocktail dates zijn perfect”, aldus de datingexpert. “Je kan samen kiezen waar je van houdt en er is veel leuke interactie als je je cocktails uitkiest. Ook bestel je bijgerechten die je samen deelt en dat is een belangrijk onderdeel.” Kortom: alcohol en tapas is wat men samenbrengt 💘.

eerste date locatie

Heb jij juist talloze leuke koffie-dates gehad? Laat me jouw mening horen in de comments hieronder!

Vind de datingsite die bij jou past via onze datingsitevergelijker.

 

Bron: Independent, MailOnline / Beeld: Giphy, Tumblr

Word zelf ook een datingexpert! Lees ook:

– Dating in de jaren ’90 versus dating nu

– 41 leuke vragen om aan je date te stellen

– Zo overleef je het eerste date leed

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy