Moe van online daten? Dit is hoe je de sleur doorbreekt!

door Lissa

Online daten, we zijn er extra druk mee in deze coronatijd, maar helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want hoe moe word je van alle dates die op niks uitlopen? Het kan zijn dat je in sleur zit, maar hoe los je dit op?

Verander je verwachtingen

Meteen een geweldige klik hebben, uren vol kunnen praten en na één swipe naar rechts meteen de ware ontmoeten. Ja dat willen we, maar helaas is dit vaak niet de realiteit. Misschien moet je daarom je verwachtingen wat bijstellen. Open de datingapps met het idee; ‘even kijken of er wat is’ en ga je date in met ‘even gezellig praten’. Hierdoor leg je er minder druk op en zal je minder teleurgesteld zijn als het toch niks is.

Met vriendinnen

Meestal liggen we ‘s avonds op bed onze tijd te verdoen op de datingapps, maar dit kan veel gezelliger! Organiseer een leuk avondje met vriendinnen en pak jullie telefoons erbij. Is er één vriendin nog niet aan het daten? Dan is dit hét moment om daar verandering in te brengen. Bekijk alle potentiële lovers met z’n allen en beoordeel. Wist je dat je je telefoon ook op een tv kan aansluiten? Echt een aanrader, zo kan iedereen het goed zien. Ook kunnen jullie een TikTok maken, helemaal een trend nu! Maak de apartste profielfoto’s die je tegenkomt na, dat wordt lachen!


Leuke ijsbreker

De standaard openingszin ‘Hoi, hoe gaat het?’ Hebben we nu wel gezien en daarom kan je beter beginnen met iets leuks. Hierdoor is er ook een grotere kans dat je een interessant gesprek krijgt. Want net zoals de standaard openingszinnen hebben we de standaard gesprekken over werk en het weer ook wel gehad. Hier een paar opties waar je match zeker op gaat reageren:

  • “We hebben elkaar puur op uiterlijk gekozen. Laten we nu beiden doen alsof we super geïnteresseerd zijn in elkaars innerlijk.”
  • “Je weet niet hoe vaak ik naar links heb geswipet om je te kunnen vinden😍”
  • “Wat is het spannendste dat je dit jaar hebt gedaan? X”
  • “Mission impossible: Vanaf het moment dat je dit bericht leest heb je 10 minuten om … (bedenk een opdracht)🤪🤪”
  • “Grappig.. Volgens mij zie ik je op dit moment… Kijk eens achter je.”
  • “Wat wil je dit jaar nog eens doen? Op mij na dan…🙈”

Spreek snel af

Zelfs met het gezelschap van vriendinnen en de originele openingszinnen kan het nog steeds ‘saai’ zijn. Het kan zijn dat online daten gewoon niet je ding is en dat is heel logisch. Je ziet namelijk niet precies hoe iemand is en in real-life is toch alles wat anders. Gelukkig zijn de terrassen weer open en staat de zomer voor de deur! Om de sleur van het online daten op te lossen, moet je gewoon vaker op een echte date! Zo makkelijk is het. Na een kort gesprek kan je meteen de persoon om date vragen. Er is natuurlijk een kans dat het de persoon afschrikt of dat die dat niet wil, maar dat is hun verlies!


Verwijder de datingapps

En dan de noodoplossing: cold turkey gaan! Zoals we net al zeiden, het kan gewoon je ding niet zijn en waarom zou je er dan mee doorgaan? Het is ook veel leuker om iemand in de club te ontmoeten, helaas kan dit nu nog niet. Wie weet kom je iemand tegen in het park of de supermarkt!

Meer over daten:

Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Een burn=out door online daten

De vijf pro’s van daten met een jongere man

Beeld: Pexels, Giphy.com

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy