Zo maak je de eerste move bij je crush

door Yentl

Je hebt een crush op iemand… spannend! Je kunt natuurlijk de kat uit de boom kijken, je charmes in de strijd gooien en wachten tot je crush zelf actie onderneemt, maar het is nog veel aantrekkelijker om zelf tot actie te komen! Of het nou iemand is waar je nog nooit een woord mee heb gewisseld, iemand is die je vaag kent of iemand die je al eens tussen je lakens heb terug gevonden. Het blijft altijd een tikkeltje spannend om die eerste stap te zetten, maar wij helpen je graag op weg.

Play it safe

Anno 2022 is het lastig voor te stellen dat je vroeger je crush recht in het gezicht moest vertellen dat je hem/haar leuk vond. Talking about zweet tussen de billetjes, hartkloppingen en klamme handjes. Nu zijn er zoveel manieren om op een meer relaxte manier je interesse kenbaar te maken. Stuur je crush een bericht met een complimentje, open een gesprek. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Maar keep it cool, laat de stalker in je rusten.

crush

Durf

Vind jij het veel te onpersoonlijk om via social media kanalen je liefdesverklaring te sturen? Ook dat kunnen we begrijpen. Het is namelijk ook wat waard om iemands gezichtsuitdrukking te zien. En wat dacht je van de toon in de stem van je crush? Trek je stoute schoenen aan en ga ervoor! Ook als het op niets uitloopt dan heb jij in ieder geval iets gedurfd. Dat alleen verdient al een flink glas wijn! Met of zonder je crush.

Ga uit je hoofd

Of jij je crush nou een bericht stuurt of in real life aanspreekt, hou het spontaan. Spontaniteit is veel aantrekkelijker dus kom uit je hoofd! Je heb er eigenlijk ook niets aan om te bedenken wat je gaat zeggen of wat er in jouw bericht moet staan. Je kan nooit weten hoe je crush reageert! Leef in het moment en denk dus vooral niet te veel na.

Maak oogcontact

Of je je crush nou tegenkomt in het wild of van plan bent om face to face jouw gevoelens kenbaar te maken: maak oogcontact. Hoe spannend dit ook kan zijn op zo’n moment. Wanneer je oogcontact maakt heb je een diepere connectie.

crush

Wees direct

Wind er geen doekjes om. Je wil graag met je crush daten dus weer hier duidelijk over. Het is logisch dat je je aangetrokken voelt tot je crush, maar probeer de sexiness nog een beetje in toom te houden. Het laatste dat je wil is een grijs gebied en ontelbaar vragen die je hoofd vullen vanwege alle onduidelijkheid. Je heb niets te verliezen. Nou ja, behalve tijd dus als je niet duidelijk bent en er later achter komt dat je crush niet hetzelfde wilt.

Reminder

Niemand is perfect, jij niet, maar ook je crush niet. Alhoewel dat misschien voor jou nu wel zo voelt. Durf risico’s te nemen, hier ontstaan de mooiste verhalen uit. Je kunt jezelf tien keer afvragen wat er allemaal fout kan gaan, maar bedenk dat het ook gewoon kan uitpakken zoals je wil. Het proberen waard dus! Wees jezelf, je bent een pracht mens and you got this!

Ook interessant

Meisje maakt Spotify playlist voor haar crush

12 tekenen dat je scharrel verliefd op je is

Verliefd op een vriend(in)? Dit kan je doen!

Beeld: Pexels.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy