What to do: Als je even geen zin hebt in sex

door Julia

Misschien ken je het wel, na het avondeten zit je met je lover op de bank… He he, EIN-DE-LIJK rust! Je ziet je avond al helemaal voor je, je trekt je grootste onderbroek aan, haalt je dikke trui tevoorschijn en de wollen sokken kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Bij de gedachte alleen al kun je engeltjes horen zingen! Dit hemelse geluid wordt alleen wreed verstoord door de ‘Marvin Gaye’ gedachtes van je partner. Hellup!

Herkenbaar? Wij hebben 7 tips voor als je even geen zin hebt in sex, maar die zin eigenlijk wel wilt maken. Check ze hieronder.

 

#1 Datenight

Voor de hand liggend misschien, maar veel stellen die in een lange relatie zitten doen dit niet meer of maar heel sporadisch. Daten is niet alleen voor in het begin, juist als je langer bij elkaar bent is het leuk om een avond samen uit te gaan. En dan hebben we het niet over een verjaardag van een vriend of vriendin, maar echt met z’n tweetjes de stad in, lekker gaan eten ergens of cocktails drinken. Tip: begin alvast met elkaar te teasen in de bar ;)

 

#2 Shop, shop

Ga naar die wat luxere lingeriezaak in de stad en koop een mooi setje voor jezelf. Als je je sexdrive wilt verhogen is het belangrijk dat je je goed voelt over jezelf. En mooie lingerie helpt daarbij, benadruk je pluspunten en vraag daarbij advies aan je vriendinnen of de verkoopster.

 

#3 Grenzen verkennen

Verbreek jullie sexroutine door iets nieuws te doen, iets waar jullie allebei nieuwsgierig naar zijn maar waar het nooit van is gekomen. Dat kan bijvoorbeeld zijn;  naar een sexclub gaan, samen porno/porna kijken, anale sex, dirty talk, sexting. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk voor inspiratie op LotteLust.

 

#4 Gooi je dieet om

Sommige etenswaren hebben meer invloed op je libido dan je denkt, de een kan het verlagen de ander kan het verhogen. Misschien eet jij wel veel dingen die een negatieve invloed hebben op je sexdrive. Heb je bijvoorbeeld vaak last van een opgeblazen gevoel en dus daarom geen zin in sex? Kijk dan eens goed naar wat je precies eet en drinkt, schrijf het op en bekijk het eens goed. Je kunt ook eventueel langsgaan bij een voedingsdeskundige voor een advies.

 

#5 Me-time

Plan even wat tijd voor jezelf in, dat kan zijn een dagje naar de Spa, een weekendje of nachtje weg, even tot jezelf komen. Vind je dat nou echt ongezellig dan kun je ook altijd nog je vriendinnen meevragen. Het gaat er om dat je je partner even niet ziet, zodat je weer voelt hoe het is om hem te missen en je dus weer naar hem gaat verlangen.

 

#6 Pak je rust

‘Mannen hebben sex om te relaxen, vrouwen moeten relaxen om sex te hebben’, zo luidt het heteroseksuele dilemma. Belangrijk is dus dat je goed uitgerust bent, ga op tijd naar bed zorg dat je zo’n 7 a 8 uur slaap per nacht pakt en plan je dagen niet helemaal vol. En vroeg naar bed, betekent genoeg energie in de ochtend voor een potje sex ;)

 

#7 Leg je telefoon weg

Kies een avond uit waar je alleen met elkaar bent, geen afleiding van je telefoon, tv, iPad, niks. Ga lekker samen koken, eten, kletsen, relaxen of en spelletje doen. Het kan van alles zijn, als het maar zonder gebruik van technologie is en op de voorwaarde dat jullie met elkaar bezig zijn.

 

Onthoud wel, na het lezen van deze tips kun je denken: ik weet niet of dat nu echt iets voor mij is, het belangrijkste is dat je niks tegen je zin in doet. Heb je echt geen behoefte aan sex, dan doe je het gewoon niet. Communiceer dit wel naar je partner toe, je kunt eventueel wel op een andere manier intiem zijn met elkaar, maar doe echt niet iets waar je je niet goed bij voelt.

 

Bron: Redbook Magazine / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy