Wat is de invloed van drugs op sex?

door Maaike

Het gebruiken van drugs kan ervoor zorgen om makkelijk(er) contact te maken met anderen of om meer zin in sex te krijgen. Drugs zorgen voor een ontspannen gevoel en nemen remmingen weg waardoor je (lichamelijke) ervaringen anders beleeft en dus ook op een andere manier sex hebt. Maar wat voor soort invloed heeft welke soort drugs op sex?

Wiet en hasj

Blowen zorgt voor een ontspannen gevoel. Je bent minder geremd en je lichaam is erg gevoelig voor aanrakingen. Eén van de werkzame stoffen in hasj en wiet is THC en dit werkt verslappend op je spieren: je benen en armen voelen daardoor erg ‘zwaar' aan, wat soms kan tegenwerken wanneer je sex wilt hebben. Het is mogelijk dat je minder zin in sex krijgt als je langere tijd veel blowt. De effecten van hasj en wiet verschillen per persoon en zijn sterk afhankelijk van de omgeving, hoeveelheid en sfeer.

Cocaïne

Wanneer mannen cocaïne gebruiken kan dit zorgen voor dat de penis langer een stijf blijft en hij minder snel klaarkomt. Soms wordt dit gezien als een voordeel, omdat je langer kunt doorgaan met sex, maar er zit ook een nadeel aan. Bij een hogere dosering coke is klaarkomen of het krijgen van een erectie juist lastiger. Bij langdurig coke gebruik kan de zin in sex helemaal verdwijnen.

Wist je dat je onder invloed van drugs minder nat kunt worden?

XTC

Wanneer je onder invloed bent van XTC heb je meer behoefte aan (lichamelijk) contact en aanrakingen zoals knuffelen. Deze love drug zorgt ervoor dat je al snel iedereen om je heen lief en aardig vindt. Ook kun je makkelijker over je gevoelens praten, wat bij sommigen kan leiden tot zin in sex. Ook kan het kan zorgen voor een zorgeloze stemming, waardoor onveilige sex sneller voorkomt.

GHB

GHB ontspant, ontremd en kan een ontzettend geil gevoel geven. De erectie bij mannen houdt langer aan en klaarkomen is intenser. Door het gebruik van GHB kunnen je grenzen makkelijk vervagen, waardoor je soms dingen doet die je eigenlijk niet wilt. Hier kunnen anderen dan misbruik van maken. Ook kun je verslaafd raken aan GHB wat ervoor kan zorgen dat je sex dan alleen nog maar leuk en lekker vindt wanneer je onder invloed bent van GHB.

Het doseren van GHB is heel moeilijk, daarom is de kans groot dat je buiten bewustzijn raakt. 'Out gaan' is heel gevaarlijk. Als je buiten bewustzijn bent, kun je stikken in je eigen tong of braaksel. Ook is het risico op onveilige of onvrijwillige sex aanwezig, omdat je niet meer in de hand hebt wat er met je gebeurt. Hierdoor ben je afhankelijk van de betrouwbaarheid en hulp van anderen.

Truffels/paddo’s/LSD

Er zijn mensen die positieve ervaringen hebben met sex onder invloed van truffels, paddo's of LSD. Zij beleven de sex intenser en voelen zich meer verbonden met hun (sex)partner. Maar voor sommige kan het juist afstand creëren en je een geïsoleerd gevoel geven, wat een angstige ervaring kan worden. Bovendien kunnen drugs waarvan je gaat trippen té afleidend zijn voor sex. Door de trip ben je te vaag om in een seksuele sfeer te komen. Dit verschilt – net zoals elke trip ervaring – per persoon.

Speed

Het effect van speed op sex is heel wisselend: zo kun je juist meer of minder zin krijgen in sex. Bij een lage dosis nemen je zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen toe, terwijl bij een hoge dosis je vaak té hyper bent voor sex. Langdurig speedgebruik kan zorgen voor minder zin in sex.

Meer over drugs:

Dit is de invloed van drugs en medicijnen op de anticonceptiepil

Swingersleven #4: groepsseks en drugs

Sex op een festival: zo wordt het onvergetelijk

Bron: Allesoverseks.be | Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy