Shocking nieuwe sextrend: Stealthing

door Julia

Nu zijn wij van LotteLust voor sexuele vrijheid en is er dus niks mis met het hebben van meerdere sexpartners, zolang je maar op de hoogte bent van wat er kan gebeuren. Er is namelijk een nieuwe sextrend gaande genaamd Stealthing. Wat het precies is, dat lees je hier.

 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee zullen we maar zeggen, en dit is een nieuwtje dat je zeker niet mag ontgaan.

 

Trend

De nieuwste sextrend is zo omstreden dat Amerikaanse onderzoekers het een vorm van verkrachting noemen. Bij Stealthing wordt een man namelijk aangemoedigd om tijdens de sex de condoom af te doen, om zo onbeschermd verder te gaan en klaar te komen in de vrouw. Of man, want onder homo’s is deze trend ook gaande. Dit gebeurt zonder toestemming van de ander en is dus zeer risicovol aangezien er niet alleen kans is op sexueel overdraagbare ziektes, maar ook op een zwangerschap. Als er geen ander anticonceptiemiddel wordt gebruikt.

 

Onderzoek

Alexandra Brodsky van de Colombia Journal of Gender en Law deed onderzoek naar de trend Stealthing. Zij ontdekte een online community van mannen die meedoen aan deze sextrend, en elkaar online motiveren. Ze zijn van mening dat ze het recht hebben op onbeschermde sex zonder toestemming van hun partner. Zowel hetero- als homo’s geloven in ‘het recht om hun zaad te verspreiden’.

Verkrachting of mishandeling?

Vele slachtoffers voelen zich na afloop gebruikt, hoewel ze vaak niet weten wat hen nou precies is overkomen. Volgens Alexandra is dat een groot deel van het probleem. Veel vrouwen die stealthing hebben meegemaakt weten niet of ze seksueel zijn aangevallen, mishandeld of verkracht.

Sommige vrouwen realiseerden zich pas wat er aan de hand was, toen hun partner hen voor de tweede keer begon te penetreren. Waar anderen het pas door hadden, op het moment dat hun partner ejaculeerde. En een vrouw merkte het pas de volgende ochtend dat haar partner het condoom stiekem had afgedaan.

 

Aanmoedigen

Via diverse websites moedigen de mannen elkaar aan om stealthing te blijven doen. Ze geven elkaar  tips en advies om hun sexpartners op deze slinkse wijze te beduvelen. Wij snappen ook dat sex zonder condoom veel fijner is dan met, maar om dit zonder toestemming te doen van je partner gaat echt te ver.

Het gevaarlijke aan deze trend is dat de mannen het zien als hun recht, het recht dat ze hebben als man. Ze rechtvaardigen het op deze manier, maar ze houden daarbij totaal geen rekening met de gezondheid en het recht van hun partner.

Zo vertelt Alexandra.

 

Is er iets aan te doen?

Als het eenmaal is gebeurd en je bent slachtoffer geworden van stealthing, is het heel lastig om hier aangifte van te doen. Dit heeft namelijk te maken met het leveren van bewijs, dat is er namelijk niet. Tenzij het natuurlijk op video staat, maar dat is bijna nooit het geval. Ook is er geen speciale wet waar dit soort praktijken onder vallen.

 

Belangrijk is dus, als je losse contacten hebt, om goed te blijven opletten. Zorg dat je erbij blijft met je koppie, drink niet te veel voordat je met elkaar het bed induikt en als je moe bent doe het dan gewoon niet. Voorkomen kun je het misschien niet, maar als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt maak je de kans al kleiner dat het je kan overkomen.

 

Bron: Popsugar.com
Beeld: Pinterest

 

Meer over casual sex:

– Erin en eruit: de half-nightstand is de nieuwste sextrend

Zo vermijd je een awkward onenightstand: do’s en don’ts

Sex date? Bij deze serie is de kans het grootst dat jullie van bil gaan

1 reactie

brunette1980 7 juni 2017 - 15:17

je moet zowiezo niet met iemand naar bed gaan als je diegene niet vertrouwd, laat je niet ompraten. mannen die aan stealthing doen, jullie moesten je schamen.

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy