De beste openingszin op datingapps is…

door Julia

Niet geheel onbelangrijk: wat is het eerste wat je zegt nadat je een match hebt met die hele leuke man of vrouw? Die eerste indruk maak je maar een keer, en welke openingszin blijft dan echt hangen?

 

Daar heeft website Plenty of Fish onderzoek naar gedaan. De volgende vraag stond daarin centraal: Met welke openingszin heb je het meeste succes op datingapps als Tinder en Happn.

 

Die eerste berichtjes

De website vroeg duizend gebruikers van datingapps, maar ook van datingsites, naar de eerste berichtjes met hun lief. En wat precies de doorslag gaf om meer af te spreken, en elkaar echt te leren kennen. En wat bleek? Als je iets specifieks uit het datingprofiel van je crush haalt en hem/haar hiernaar vraagt, laat dit de beste indruk achter. Bijvoorbeeld een favoriete film of restaurant van die persoon, iets over zijn of haar werk, of hun muzieksmaak. Wat er ook op het profiel staat, als je hier op reageert boek je het meeste succes. Bijna twintig procent van de mensen die meededen aan het onderzoek gaf aan dat hun love interest dit had gedaan.

 

Geïnteresseerd

Waarom het zo goed werkt om iemand aan te spreken op zijn of haar interesse? Volgens Plenty of Fish toont dit oprechte interesse, hiermee laat je zien dat je verder hebt gekeken dan alleen het uiterlijk oftewel zijn/haar foto’s. En het zegt iets over jullie gezamenlijke interesses.

 

Wat je juist niet moet doen

En wat dan totaal niet werkt vraag je je misschien af? Iemand een complimentje geven, vinden de meeste over het algemeen niet heel boeiend. En dan gaat het met name over de standaard complimenten, die je bij wijze van aan iedereen kunt sturen. Zoals: ‘Wat heb jij prachtige ogen’. Uit het onderzoek bleek dat maar 9 procent van de relaties begonnen was met dit compliment.

 

Vind de datingsite die bij jou past via onze datingsitevergelijker.

Bron: Plenty of Fish / Beeld: Pinterest

Meer over openingszinnen en daten:

12 foute openingszinnen voor vrouwen

Het minst populaire date-eten is

Een burn-out door online daten

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy