Zo maak je het minder awkward tussen jou en je ex

door Maaike

Dat jullie uit elkaar zijn zuigt al genoeg en als het dan ook nog eens mega awkward tussen jullie is na al die leuke weken/maanden/jaren is dat al helemaal een ramp. Of je je ex nu tegenkomt op een feestje, in de supermarkt of in de kroeg: met deze tips zorg je dat het minder ongemakkelijk is wanneer jij en je ex elkaar tegen het lijf lopen.

1. Ga niet in de puppy-modus wanneer je je ex tegenkomt

Natuurlijk ben je enthousiast wanneer je hem/haar weer tegenkomt en al helemaal als de relatie tegen jouw wil in is verbroken. Maar probeer om de puppy-modus te verwijderen. Dit houdt in dat je:

  • Niet als een hond op hem/haar af moet rennen om zijn/haar hele gezicht af te lebberen;
  • Niet overdreven enthousiast moet reageren op alles wat hij/zij vertelt;
  • Hem/haar nog net niet kwispelend vraagt wat er de afgelopen weken/maanden zijn gebeurd.

Hiermee leek je desperate en maak je het nóg ongemakkelijker.

2. Vermijd geen plekken waar je je ex tegen kan komen

Which is, als je in dezelfde buurt woont, basically everywhere. Tuurlijk, het is vervelend den het doet pijn als je je ex (overwacht) tegenkomt, maar probeer je oude leven weer op te pakken en wees niet telkens bang om je ex tegen te komen. Doe gewoon je boodschappen waar je ze altijd doet en ga gewoon naar de stamkroeg waar je altijd komt. Het wordt juist gigantisch ongemakkelijk wanneer jullie elkaar gaan vermijden. De pijn zal nog even blijven, maar healing takes time. Wanneer jij hem/haar gaat ontwijken wordt de drempel om hem/haar weer onder ogen te komen alleen maar hoger en hoger.


3. Geen sex met je ex

The best way to get over somebody is to get under somebody else. Iemand anders dus, en niet je ex. We know, het is heel vertrouwd en fijn om sex te hebben met een persoon waar je (lang) mee samen bent geweest, maar dat maakt het er niet makkelijker op. Vooral wanneer de break-up niet een beslissing van jullie beiden was, maakt sex met je ex het alleen maar pijnlijker. Op deze manier krijg je geen eerlijke kans om de break-up te verwerken.

4. Geef elkaar wat ruimte

Dit is the hardest part, maar wel het beste. Neem wat tijd voor jezelf. Een broken heart doet zowel mentaal als lichamelijk heel veel met je en dat kost tijd. Blijf elkaar daarom niet continu appen of stalken op Instagram. Je zult moeten wennen aan een leven zonder hem/haar. Maar elkaar verwijderen op jullie socials hoeft nou óók weer niet. Geef het gewoon een beetje tijd en maak desnoods afspraken met elkaar over contact houden. Communicatie is key.


5. Maak elkaar niet zwart

Als je gekwetst bent doordat je ex je heeft bedrogen is het natuurlijk moeilijk om een goed woordje over hem/haar te spreken, maar vergeet niet dat jullie ook leuke tijden hebben gehad. Dat je ex een fout gemaakt heeft, betekent niet dat het meteen een slecht persoon is. Van fouten leer je.

6. Now he's just somebody that I used to know

Ook dit is niet waar. Vooral wanneer jullie samen een kind/huis/dier hebben, zullen jullie nog veel met elkaar te maken hebben. Accepteer dat het over is en ga door met je leven, maar doe niet alsof jullie nooit een relatie hebben gehad. Accept and move on baby, you got this!

Meer over break-ups:

10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

Zo overleef je de winter met een gebroken hart

12 redenen om in een bullshit relatie te blijven hangen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy