Ik wil experimenteren met Femdom, hoe vertel ik het aan mijn partner? – VrijVraag #65

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen.

Ik ben geïnteresseerd geraakt in Femdom. Hoe kan ik dat bespreken met mijn partner? – Monique (29)

Femdom = Female Domination

Femdom staat voor female domination. Dat staat voor vrouwelijke dominantie ofwel: gedomineerd worden door de vrouw. Voor de een is dit een variant of stroming uit de BDSM (Bondage en Discipline, Dominantie en Submission en Sadisme en Masochisme), voor de ander is het een levensstijl. Vaak wordt ook de term Female Supremacy gebruikt. De stroming of levensstijl houdt in dat de vrouw superieur is aan de man. Zoveel dat de man niets voorstelt en de vrouw de macht en controle heeft. De man wordt volledig gedomineerd. Gelijkwaardigheid is in dit spel is ver te zoeken.

Vernedering is opwindend

De man in deze rol of relatie vindt het opwindend om eigenlijk helemaal niets te zijn of zich helemaal niets te voelen. Zo min of laag mogelijk. Voetveeg, niksnut, varken, prutser, waardeloos stuk vreten… Maar dan niet om in lachen uit te barsten. Dit rollenspel is bloedserieus om bloedgeil te worden. De vrouw bepaalt de regels en de macht en hoe nederig en klein de man voor haar moet zijn. Hij – de submissive – wil zich graag als speeltje of slaaf behandeld voelen en zal alles doen wat zijn dominant, meesteres of godin hem vraagt. Het hoeft niet allemaal zo hevig te zijn. Naast vernedering kan verwennen ook het doel zijn. Alles draait immers om wat de vrouw wil.

Waarom Femdom?

Een man die naar je luistert, klinkt misschien als een droom die uitkomt, maar voor velen is een man met geen mening niet zo sexy of opwindend. Zowel man en vrouw halen allebei opwinding uit dit spel. Het gaat over fantasieën van zowel hem als haar. Er kunnen natuurlijk (slaaf)attributen of kleding worden gebruikt om de ongelijkwaardigheid te versterken. Mensen die dit als stroming zien zullen dit op momenten toepassen en in de werkelijkheid gelijkwaardigheid proberen na te streven. Voor de mensen die dit als levensstijl hanteren zal in het dagelijkse die machtsverdeling ook van toepassing zijn. En dit kan ver gaan. Van elke dag haar kruimels opeten, camera’s in huis om altijd te controleren wat hij doet, de baas zijn over zijn sexleven en penis (zij bepaalt wanneer hij zich aftrekt). Of haar elke dag als een prinsesje naar bed brengen.

Voor mensen die hier opgewonden van raken is dit spel juist een teken van intimiteit en vertrouwen. Je moet heel duidelijk praten over je wensen en grenzen. En volledig in elkaars belevingswereld kunnen stappen om te begrijpen waar de ander van geniet. De pijn die wordt gecreëerd door een zweepslag hoeft niet per se te betekenen dat de pijn fijn is. Nee, het is fijn wanneer de meesters ervan geniet om dit te doen. Het zien van opwinding bij haar creëert opwinding bij hem. Net zoals bij bijvoorbeeld pijpen of beffen. Door te zien of voelen dat iemand anders het lekker vindt, wordt je eigen opwinding groter.

femdom

 

Hoe stel je dit voor aan je partner?

Om terug om je vraag te komen: hoe bespreek je je fascinatie voor Femdom met je partner? Ga eerst na hoe jij hier in geïnteresseerd bent geraakt. Misschien is dat ook wel de manier om je partner er mee in aanraking te laten komen. Ben je het tegengekomen in een artikel, (porno)film, documentaire of in een boek? Laat hem dit eens zien. Je kunt filmpjes bekijken of forums opzoeken over Femdom. Laat dit aan hem zien. Zet de filmsreeks van Fifty shades aan en vraag wat hij ervan vindt als je de rollen omdraait en jij Mrs. Grey zou zijn.

Als hij hier positief op reageert, ga je een stap verder om dit samen te ontdekken. Plan een nachtje of weekendje weg in de buurt van erotische beurzen, sex/parenclubs, erotische BDSM-feesten. Je kunt het direct vragen of met een rollenspel in de slaapkamer beginnen. Of hem laat hem deze VrijVraag lezen…

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer Vrijvragen:

Hoe fantaseer ik zonder schuldgevoel over anderen?

Hoe leer ik de controle loslaten?

Ik raak snel afgeleid tijdens sex, hoe voorkom ik dat?

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy