10 signalen die betekenen dat je aan het lijntje wordt gehouden

door Lissa

Je hebt iemand leuk ontmoet, het is supergezellig en jij krijgt vlinders in je buik als je al erover nadenkt. Maar is dit wederzijds? Lijkt het wat afwachtend? Word je misschien aan het lijntje gehouden? Check hier 10 signalen om erachter te komen!

1. “Ik heb het druk”

Late reacties en nooit kunnen afspreken of bellen. Dat is suspicious… Als je match jou zo leuk vindt is er toch een optie om tijd vrij te maken voor je? Natuurlijk kan iemand het druk hebben, maar pas op: Het kan ook heel simpel als smoesje worden gebruikt.

2. Niet je ouders willen ontmoeten

Jullie hebben elkaar al een paar keer gezien, volgens jou is er een klik en je ouders willen jullie graag langs voor een bakje koffie. Je stelt het voor, maar je krijgt niet de ‘ja doen we’ reactie die je gehoopt had. Hoewel je vast denkt ‘dit komt nog wel’ is dit wel een groot signaal dat de persoon niet klaar is voor een serieuze stap.

3. Nog andere dates

De Tinder-berichtjes stromen binnen en volgens Snapchat was je maybe lover vannacht bij iemand anders, dit is gevaarlijk. Duidelijk is diegene met meerdere mensen ‘bezig’. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar dit is dan niet echt rela-materiaal. Je kan hier een gesprek over beginnen, maar geloof niet meteen dat iemand dit zal veranderen. Als diegene alleen jou wou was dit allang gestopt!


4. Praat veel over ex

Vre-se-lijk, verhalen over een ex! Over de break-up en hoe jammer het allemaal was, of wat een ‘stom mens’ het eigenlijk is. Pas op, want je wil niet als rebound gebruikt worden. Gepraat over exen is een echte red flag, ga hier niet te veel op in want voor dat je het weet blijven jullie het erover hebben. Je mag dan zo in love zijn, maar je hoeft geen therapeut te spelen. You deserve better!

5. Wel appen maar niet willen afspreken

Typisch weer… Altijd online zijn, maar nooit tijd om af te afspreken. Vooral nu corona er is leren we steeds vaker iemand online kennen. Handig, maar in praktijk werkt het niet altijd. Geloof ons maar als iemand na een maand nog steeds niet wil afspreken en al meerdere keren met smoesjes komt, dan wordt het niks. Gelukkig heb je vast alle datingsites nog niet uitgespeeld!


6. Het zegt niet dat hij/zij je leuk vindt

Dit is een lastige. Natuurlijk wil je niet meteen een hele liefdesverklaring op de eerste date of een huwelijksaanzoek, maar je wilt wel duidelijkheid en leuk gevonden worden. Vooral als jij het al hebt gezegd en er wordt niks terug gezegd is pijnlijk, maar duidelijk. De persoon heeft dan niet dezelfde intenties als jou.


7. Je wordt niet voorgesteld aan vrienden

Je nieuwe vlam aan je vrienden of familie voorstellen is altijd een ‘big deal’. Dus wanneer dit wordt uitgesteld kan dit betekenen dat hij of zij er nog niet klaar voor is of jou niet op die manier ziet. Het kan zijn dat het moment er nog moet komen, maar het kan ook dat de keuze om het niet te doen bewust is gemaakt. Word je niet meegenomen naar een leuke verjaardag? Lopen jullie snel door als jullie vrienden tegen komen? Dan is het wel duidelijk: je crush wil niet dat je wordt voorgesteld aan zijn of haar vrienden en dat is geen goed begin van een relatie kunnen we je vertellen!

8. Alleen om de sex

Is er alleen aandacht voor je wanneer je alleen thuis bent? Overdag druk, maar in de avond altijd tijd? Dan kan het zijn dat er interesse in jou is… voor de sex. Misschien zijn jullie al in bed gedoken en is diegene daarna weer haastig weg gegaan? Dat kan ook een teken zijn dat je alleen voor een pleziertje wordt gebruikt. We snappen dat de sex fantastisch kan zijn, maar als jij meer wil moet je hier nog maar eens goed over nadenken.


9. Nooit diepgaande gesprekken

Hebben jullie het vaak over de oppervlakkige dingen van het leven zoals; het weer, boodschappen en werk? Dan wil hij of zij het misschien ook zo ‘simpel’ houden. We snappen dat het contact met small talk kan beginnen, maar na de vierde date is het misschien wel tijd voor wat diepgang, vooral als jij dat wil.

10. In vlagen reageren

Het ene moment is er heel veel interesse en dan opeens hoor je weer een week niks. Dit is hét teken dat je aan het lijntje gehouden word. De persoon zoekt namelijk alleen aandacht van je wanneer hij of zij dat nodig heeft. Zo werkt het niet. Als er niet gelijke interesse naar elkaar is, het spijt ons, maar girl it’s not gonna work.

Meer over daten:

Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Daten met een budget: 30 goedkopen dat ideeën

3 Onzekere gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens het daten (en wat je eraan kunt doen)

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy