Voel je geen vlinders meer? Deze 6 tips helpen jullie relatie nieuw leven in te blazen

door Charlotte

Bij de start van een relatie voelen jullie allebei kriebels in je buik, kunnen jullie niet meer van elkaar afblijven en spenderen jullie het liefst iedere vrije minuut met elkaar. Toch weet het merendeel van de stellen in een lange relatie het als de beste: de roze wolk verdwijnt vanzelf. Gelukkig kun je er wat tegen doen. Zo laat je dat vuurtje weer vlammen.

Wanneer de passie en verliefdheid op een lager pitje staan, hoeft dit niet te betekenen dat de liefde volledig weg is. Gebrek aan intimiteit wijst vaak op andere problemen binnen jullie relatie. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar eventuele achterliggende zaken. Voor je je zorgen begint te maken en begint te twijfelen of je vlinders ooit nog wel terugkeren, vertellen we je hoe je de vonk tussen jou en je wederhelft weer helemaal kunt aanwakkeren.

1. Herontdek zijn verleidelijkheid

Het moment waarop je partner zich van zijn beste kant toont, is het moment waarop je jezelf kunt openstellen om je opnieuw aangetrokken te voelen tot hem. Wanneer hij jouw fiets fixt, een spelletje wint of je verrast met een liefdesliedje, denk dan aan het moment waarop je verliefd op hem werd. Omdat dit soort dingetjes zijn fijne eigenschappen benadrukken, is de kans groot dat je weer voor zijn charmes valt of deze opnieuw ontdekt…

2. Change it up

Dopamine – een hormoon – speelt een heel belangrijke rol in het aangetrokken voelen en verliefd worden op iemand. Wanneer koppels na een lange tijd in een routine raken, daalt het dopamine gehalte. Met andere woorden: het is erg belangrijk om dit regelmatig op te krikken. Hoe je dit doet? Dit stofje komt onder andere vrij wanneer je nieuwe dingen uitprobeert. Als koppel kunnen jullie bijvoorbeeld een lijstje maken met activiteiten die jullie nooit eerder hebben gedaan. Breng wat spanning in jullie dates: succes gegarandeerd!

3. Doe eens gek

Ter aanvulling van de bovenstaande tip: onderneem activiteiten waarbij jullie adrenaline een kick krijgt. Het is zo dat ons brein vaak geen onderscheid maakt tussen verliefdheid en angst. Dit maakt dat activiteiten die ons nerveus maken onze aantrekking tot iemand verhoogt. Kortom: als je je meer aangetrokken wil voelen tot je partner gooi je remmen dan eens los! Wat dacht je van een hoogteparcours, skydiven een ritje met de motor of een bezoekje aan een spookhuis.

4. Chill out

Maak je niet druk om kleine dingen. Je partner vergeet vast weleens zijn sokken op te ruimen of het vuil buiten te zetten (hoe cliché ook), maar probeer je hier niet zo druk over te maken. Er zijn ergere dingen, dus tel tot tien! Probeer eveneens wat kleine veranderingen te maken. Knuffel je lief eens vaker voor hij naar zijn werk vertrekt, geef hem een warm welkom bij thuiskomst, bereid zijn favo kostje of haal zijn lievelingsbier in huis. Kleine gebaren maken vaak een groot verschil!

5. Vrij met elkaar

Zelfs als je er echt eventjes geen zin in hebt, is het toch een goed idee om samen het bed in te duiken. Koppels die regelmatig sex hebben voelen zich meer aangetrokken tot elkaar. Probeer hierbij ook zoveel mogelijk te variëren. Switch van sexstandjes – of probeer nieuwe standjes uit -, doe het eens buiten de slaapkamer – zoals op deze creatieve sexplekken – en experimenteer sowieso op het gebied van sex. Vroeg of laat zal je naast hem wakker worden en denken: “Wow, gisteravond was GEWELDIG!”.

6. Geef elkaar tijd

Soms is het zo dat er bepaalde dingen afspelen in jullie leven, waar jullie niet zomaar bovenop komen. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbare, onverwachts ontslag of een drukke periode op werk. Stress zorgt ervoor dat je sexhormonen dalen, waardoor het wel eens zo kan zijn dat je geen zin heb. Andersom is dit uiteraard ook het geval. Heb begrip voor elkaar, praat erover en geef elkaar de ruimte en tijd om dit te verwerken. Als jullie dit ‘samen aangaan’ komen jullie – en jullie relatie – er sterker uit!

Meer tips voor een gelukkige relatie:

Lange relatie? Met deze 5 tips vergroot je de seksuele spanning

Dit zorgt ervoor dat jullie relatie stand houdt

Tegelijkertijd klaarkomen is dé boost voor je relatie

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy