5 onrealistische dingen die je ziet in seksscènes op TV

door Phlox

Van intiem en persoonlijk tot ronduit steamy: seks is een groot onderdeel van series en films. And we love it! Toch zijn ze niet altijd even realistisch- integendeel. We snappen natuurlijk dat niks wat je ziet op tv ‘echt’ is, maar bij sommige seksscènes gaat het in werkelijkheid toch zeker wel iets anders. Dit zijn de onrealistische dingen die we nét iets te vaak voorbij zagen komen.

1. Spuug als glijmiddel

Misschien heb je weleens op tv gezien dat er in het midden van een hete rendez-vous, bij gebrek aan een betere optie, even snel wat spuug als glijmiddel wordt gebruikt… Bad idea! Vooral bij anale seks is het, wat sommige films of series je ook proberen te vertellen, echt heel belangrijk om gewoon glijmiddel te gebruiken. Spuug droogt namelijk supersnel op en het vergroot de kans op frictie, waardoor je weer risico loopt op een gescheurd condoom en/of pijnlijke seks.

seks

2. Gelijk gaan slapen na de seks

Dat het koppel na een vrijpartij meteen de dekens over zich heen trekt en in slaap valt, is een seksscène fabeltje wat behoorlijk vaak voorkomt. Uhm, dat is niet helemaal hoe het er meestal aan toe gaat! What happened to plassen na de seks? Het eventuele condoom in de dichtstbijzijnde prullenbak dumpen? Het afvegen? En als er sperma in het spel is: het rennen naar de badkamer om uit te lekken?

3. Het uitkleden gaat extreem smooth

Oké, eerlijk, deze snappen we misschien wel. Het is namelijk niet het toppunt van geilheid om stugge ritsen of rondvliegende sokken in je filmscène te zien. Hoewel het wel een herkenbare afwisseling zou zijn. Anyway, het is zeker niet de realiteit dat het uitkleden altijd extreem soepeltjes verloopt. Integendeel! Ruzie maken met een uitzonderlijk strakke broek of strugglen met de BH-sluiting… It’s all part of it.

seks

4. Klaarkomen door alleen penetratie

Dat je als vrouw kunt klaarkomen van een paar minuten durende stootpartij is een onrealistisch, maar toch veelvoorkomend fenomeen in de gemiddelde (hetero)seksscène. Dit is niet de werkelijkheid, want er is in de meeste gevallen toch wel ietsje meer voor nodig! Natuurlijk zijn er ook vrouwen die een orgasme kunnen krijgen door penetratie alleen, maar dat komt zeker niet vaak voor. De clit hoort ook genoeg aandacht te krijgen.

5. Weinig communicatie

Soms zie je in tv-seks dat er tijdens een first encounter meteen naar de seks wordt geskipt, zonder het uitwisselen van belangrijke informatie of voorkeuren. Dat zou je in principe natuurlijk kunnen doen, maar er is meestal wel sprake van een bepaald level van communicatie tijdens de seks, zeker als je voor het eerst met iemand naar bed gaat. Hoe moet je er anders achter komen waar je bedpartner opgewonden van wordt, welke standjes het lekkerst zijn en of diegene anticonceptie / PrEP gebruikt? No worries, een beetje communicatie zal de sfeer echt niet verpesten!

seks

Lees meer over:

Dit zijn de meest sexy films en series op Netflix

Seks met of zonder sokken aan?

Wat is beter: seks met het licht aan of uit?

Beeld: Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy