Hoe kan ik zijn orgasme uitstellen? – VrijVraag #81

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel wordt besproken hoe je zijn orgasme uit kunt stellen.

Orgasme uitstellen

Een orgasme ontstaat er wanneer er, door (seksuele) prikkeling/stimulatie, genoeg lichamelijke en geestelijke seksuele opwinding/spanning is opgebouwd naar een hoogtepunt. Er komt dan een moment, ook wel point-of-no-return genoemd, waarop het orgasme niet meer tegen te houden is. Als iemand over deze drempel heen is, volgt er een ontlading van de opgebouwde seksuele spanning. Om een orgasme uit te stellen is het dus van belang dat de seksuele stimulatie op het juiste moment wordt gestopt zodat hij niet over deze drempel komt en je nog terug kan naar minder seksuele spanning. Jij kan daar enige invloed op uitoefenen, maar vooral hij zal zijn best moeten doen om op tijd zijn orgasme uit te stellen.

orgasme uitstellen

Trucjes voor langer sex

Het is dus van belang dat de opwinding wordt verminderd. Je kan natuurlijk gelijk stoppen met geil doen en gekke bekken trekken. Vertel hem over je oma of verschrikkelijke collega, voor hij zijn hoogtepunt bereikt. Dat leidt zijn geest gelijk af van de seksuele opwinding.

Vind je dat toch niet echt sexy en zie je dit niet als een optie? Dan is er nog de ‘stop-knijp-methode’. Stop met stimulatie van zijn eikel en knijp erin. De truc is om dit lang genoeg te doen om zijn orgasme uit te stellen en kort genoeg om toch nog te kunnen doorsexen. Van uitstel komt immers afstel. Willen jullie deze techniek gebruiken? Dan kan hij dit beter zelf doen, zodat het met iets meer beleid wordt gedaan.

Nog een optie is om een condoom (zo maak je dat sexy) te gebruiken tijdens de sex. Daardoor kan het voor sommige mannen zijn dat er minder wrijving/prikkeling plaatsvindt in de eikel waardoor hij het langer vol kan houden. Ook gebruiken sommigen verdovende crèmes om de eikel minder gevoelig te maken, maar dat is voor de vrouw in kwestie, als je geen condoom gebruikt, net zo verdovend.

Point-of-no-return

De allerbeste methode om op het juiste moment de seksuele opwinding te verminderen is dat hij zijn point-of-no-return leert te herkennen. Wanneer hij voelt dat hij de drempel nadert kan hij of zichzelf terugtrekken van de lichamelijke stimulatie en/of zijn gedachten ergens anders op richten. Na een pauze kan hij voelen of hij weer verder kan met lichamelijke stimulatie. Hij kan dit het makkelijkst leren kennen tijdens bij solosex. Hij kan proberen te stoppen op het juiste moment. Na solo experimenteren kan hij dit samen met jou gaan oefenen en kunnen jullie beiden op zijn reactie letten of hij dit punt nadert.

Let wel op! Te veel controle of druk om te presteren in het uitstellen kan leiden tot niet klaar kunnen komen of erectieproblemen. Focus er dus niet te veel op! Als hij toch (snel) een orgasme krijgt, kun je ook uiteraard na een herstelperiode voor ronde nummer twee gaan.

Meer VrijVragen:

Wanneer ben je nou echt ontmaagd?

Hoe kun je klaarkomen door penetratie?

Ik vind praten over sex ongemakkelijk, wat kan ik doen?

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy