6 redenen waarom de zomer het beste seizoen is om seks te hebben

door Phlox

Het zomerseizoen is dan ein-de-lijk van start gegaan. En dat moet gevierd worden! Hoe, dat moet je natuurlijk zelf weten, maar hier bij LotteLust hebben we ons antwoord al klaar. Met een flinke dosis seks natuurlijk! De zomer is daar tenslotte het ideale seizoen voor, and here’s why.

1. Hot girl summer

De zomer is voor velen van ons niet zomaar een zomer- het is zoveel meer dan dat! Dit is namelijk ook dé kans om je ideale hot girl summer te beleven. En dat doe je door, jawel, heel veel seks te hebben in dit lekkere hete weer.

Hoe dat dan precies werkt, kun je lezen in dit artikel. Note: veel seks en veel drinken is absoluut geen must deze zomer en je gender is ook niet relevant. Hot girl summer is in de eerste plaats een state of mind, dus iedereen kan eraan mee doen! Check ook deze 14 tips voor je hot girl summer.


2. Meer zonlicht, meer beter

Wist je dat de zon en jouw zin in seks direct met elkaar zijn gelinkt? Zonlicht verhoogt namelijk je serotoninegehalte, waardoor je vrolijker bent en je humeur met sprongen omhoog gaat.

Serotonine wordt daarom ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Een tekort aan serotonine kan depressies veroorzaken, terwijl een hoog serotoninegehalte er juist voor zorgt dat je lekkerder in je vel zit. Dus hoe meer zon er is, hoe groter de kans dat jij je helemaal happy voelt dit seizoen- waar de seks natuurlijk alleen maar beter van wordt!


3. Uitdaging

Hoe warmer het is buiten, hoe meer we staan te springen om eropuit te gaan. Sporten, zwemmen, hiken, barbecueën in het park, uitgaan, we want it all!

Door al dat actieve gedrag komen we meer (nieuwe) mensen tegen en is de kans op seks gewoon net een stukje groter. Plus, als we meer socializen voelen we ons vaak een net wat beter over onszelf. Veel buiten zijn en mensen ontmoeten geeft in de meeste gevallen een snelle confidence boost. Waardoor we ook eerder geneigd zijn om ‘eens gek te doen’ en met die leuke bartender mee naar huis te gaan…

4. Clothes, anyone?

In deze hete zomertemperaturen wil je natuurlijk zo min mogelijk kleren om het lijf. Duh! En als we zo vaak op het strand chillen in korte broek en mooie trendy bikini’s wordt die drempel naar seks ook een stukje lager.

In tegenstelling tot de winter waar je je waarschijnlijk aanzienlijk minder sexy voelt met al die dikke truien, is dat in de zomer een heel ander verhaal! Al die blote lichamen om ons heen, what’s a girl to do?

5. Zoveel tijd!

Ook zeker niet onbelangrijk: de meesten van ons (sorry voor degenen die nog steeds megadruk zijn in de vakantie) hebben ineens zeeën van tijd om te besteden. Tijd die kan worden gestoken in afspraakjes, hookups en feesten! Weg is alle stress om deadlines, verplichtingen en ‘moetjes’. In de zomer willen we gewoon wat ontspanning- door bijvoorbeeld flink veel nieuwe bedpartners te fixen!

6. Verhoogd libido door summerfoods

Wist je dat summerfoods zoals watermeloen en ananas je libido flink kan verhogen? En laten we daar nou net vooral tijdens het zomerseizoen groot fan van zijn. Het is dus niet zo gek dat onze zin in seks in die tijd behoorlijk toeneemt…


Lees meer over:

Waarom skinny dipping deze zomer op je bucketlist moet staan

11 unieke date-ideeën voor de zomer

14 tips voor je hot girl summer to-do lijstje

Beeld: Unsplash, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy