De 8 grootste misverstanden over anale sex

door Lotte

Het is misschien wel het meest beruchte onderwerp op sexgebied. Toch zijn er nog zoveel bangmakende onwaarheden die verspreid worden. Daarom heb ik de 8 grootste fabels over anale sex op een rijtje gezet.

Het doet pijn

Het kan voorkomen maar als je de juiste voorbereidingen treft, hoort het geen pijn te doen. We hebben hier een uitgebreide handleiding.

Alleen sletten, homo’s, pornoactrices en prostituees doen het

Willen de mensen die dit zeggen eeeeven terug naar 1950 gaan? Anale sex kan voor iedereen lekker zijn, van man tot vrouw, preuts tot ‘slet’, jong (niet té jong hè) tot oud, waar je ook vandaan komt, wat je sexuele oriëntatie ook is. Waar je van geniet in de slaapkamer definieert jou niet.

Het is vernederend voor vrouwen

Onzin! Het is wel iets waarbij je je kwetsbaar op stelt, maar vernederend…? Nuh-uh. Zolang jij er zelf volledig achterstaat (no pun intended), is niets vernederend op het gebied van sex.

Het is niet lekker voor een vrouw

De een vindt het lekkerder dan de ander, maar zoals bij de meeste sexmoves verschilt het per persoon. Wist je dat je met anale sex ook de clitoris kan stimuleren? De clitoris is namelijk veel groter dan het knopje wat je aan de buitenkant zet. Lees hier meer daarover.

Het wordt een smeerboel

Iedereen heeft weleens de horrorverhalen gehoord dat het “hele dekbed bruin was” of dat een man een “Magnum trok”. Het is niet onmogelijk, maar het is heel onwaarschijnlijk. De poep zit namelijk verder in je darmen dan waar een vinger, penis of sextoy bijkomt.

Om te voorkomen dat er toch iets gebeurt is het belangrijk om dezelfde dag de darmen te legen. Meer tips voor een goede voorbereiding lees je hier.

Je hoeft geen condoom te gebruiken bij anale sex

Fout! Om zwangerschappen te voorkomen, hoef je geen condoom te dragen maar je hebt nog steeds kans op een SOA. Als je weet dat je allebei clean bent, kun je er alsnog voor kiezen om een condoom te dragen tijdens de anale sex. Bijvoorbeeld omdat je het tóch ietsje hygiënischer vindt óf als je daarna nog vaginale sex wil hebben. Als je zomaar van anaal naar vaginaal gaat, breng je namelijk bacteriën uit de bips over naar de vagijn.

Je anus rekt uit

Je leest weleens de geruchten dat je anus slap zou worden van anaal. Daar is niks van waar. Het is óók weer niet aan te bevelen om 24/7 met een buttplug in je butt te lopen. Dankzij de sluitspier wordt je bil weer helemaal de oude.

Je kan een week niet poepen

Het valt allemaal reuze mee. Het is echt afhankelijk van het tempo van je huidige stoelgang. Het kan voorkomen dat je een of twee dagen niet geen grote boodschap kunt doen. Maar dat is per keer ook weer verschillend.

Zó! Ik hoop dat ik de meeste fabels voor je heb opgeklaard. Heb je nog vragen over anale sex of ken je een fabel die in dit lijstje hoort? Laat gerust een reactie achter.

Meer over anale sex:

De eerste keer anaal: Wat je móét weten

De beste anale sexspeeltjes

De 6 fijnste standjes voor anale sex

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy