10 feiten over sperma die je nog niet wist

door Maud

Wat is sperma nou eigenlijk? We weten dat het het witte goedje is wat uit een man zijn penis komt en dat we er zwanger van kunnen raken. Het smaakt niet al te best en als het in je oog komt doet het pijn. Er zijn nog veel meer dingen te vertellen over sperma.

Topsnelheid

Dat de zaadcellen heel snel de vagina binnen dringen, wisten we natuurlijk al. Maar hoe snel gaan ze nou eigenlijk? Tijdens de ejaculatie is de snelheid van deze cellen is zo’n 45 kilometer per uur. Best wel snel dus.

Je bent wat je eet

Ze zeggen het over vrouwen, maar dit geld ook zeker voor mannen. Als hij gezond eet, smaakt het sperma ook lekkerder. Het zorgt er ook voor dat de kwaliteit van het sperma verbeterd. Groente, fruit (ananas!), vlees en aardappelen zijn goede voorbeelden hiervan. Bier en koffie laten het juist weer bitterder smaken.

Sperma is goed voor de huid

Je leest het goed: sperma is gezond voor de huid. Er zit een stofje genaamd spermine in het zaad, wat de levensduur van de huidcellen verlengen. Hierdoor wordt je minder snel oud. Eigenlijk een soort anti-aging creme, maar met een knipoog.

Aparte geur

Vind je dat sperma een rare geur heeft? Het ruikt inderdaad heel gek. De geur wordt geassocieerd met bleekmiddel. Denk hierbij aan ziekenhuizen en zwembaden. No worries, de sperm van je partner heeft nou eenmaal deze geur.

Ontdekt door Nederlander

Een hele leuke feit voor ons Nederlanders, is dat sperma is ontdekt door een Hollander. Dit is gedaan door niemand minder dan Antoni van Leeuwenhoek. Hij besloot om zijn eigen zaad onder de microscoop te leggen. Hij zag allerlei ‘beestjes’ bewegen. Dat was even schrikken!

Klaarkomen is gezond

Heeft je vriend lang geen ejaculatie gehad? Dan kan de kwaliteit van zijn sperma afnemen. Deze neemt af als er langer dan 10 dagen geen zaadlozing is geweest. Te vaak is ook niet goed. Het juiste aantal ligt ongeveer eens in de drie dagen.

Record ejaculatie

Dacht je lover dat hij ver kon spuiten? Het wereldrecord gaat hij zeker niet verbreken, want het record staat op dit moment op 6 meter ver. Dit is gedaan door de Amerikaanse Horst Schultz. Even kijken of je boy nog zo ver kan mikken.

Sperma houdt lang vol

Een van de gekste feiten is dat sperma lang overleeft buiten het lichaam. Als het per ongeluk op je bed of op de muur belandt, leeft zaad het nog minstens een uur. In het lichaam van de vrouw kan het wel vier dagen blijven leven.

Beste tijdstip

Het is echt waar, er zit nog een juist dagdeel aan vast als je goed zaad wil produceren. Dit is namelijk in de middag. Slechte timing, want morning sex of sex in de schemer is toch wel het heetst. Misschien even in de pauze op werk je vriend verrassen?

Meer over sperma:

‘Sperma vergroot de levensduur’

10 x verrassende gezondheidsvoordelen van sperma

Alles wat je moet weten over een sperma-allergie

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy