Sperma als gezichtsmasker: hell yes of hell no?

door Selena

Een kwakmaskertje voor een babyzachte huid? Meerdere bloggers en celebrities als Gwyneth Paltrow zweren bij een masker van sperma. Zo zou het op zijn tijd ervoor zorgen dat je huid zacht, soepel en glanzend wordt. Maar voordat je het goedje van je vriend verzamelt en dit vol vertrouwen op je gelaat smeert, raden we je aan om je eerst goed in te lezen.

Confession: ik heb zelf weleens het sperma van mijn partner op mijn gezicht gesmeerd. Ik moest het gewoon uitproberen. Wat is het ergste wat kon gebeuren? Nou… In plaats van het beloofde babyhuidje, kreeg ik een uitslag en een droge geïrriteerde huid. Of dit nou aan mijn gevoelige huid ligt of aan de love juice kan ik niet met duidelijkheid zeggen. Wat ik wel weet, is dat het niet handig is om alles te geloven wat je online leest of gepromoot wordt door bloggers. Hoe zit het dan wel?

sperma masker

Spermine: antioxidant in sperma

Sperma bevat onder andere spermine. Volgens onderzoek is spermine een krachtige antioxidant en werkt het als een ontstekingsremmend middel. Deze antioxidant zou voor een zachte en strakkere huid zorgen als je het smeert op je gezicht. Ook bestrijdt het zogenaamd rimpels en laat het de huid stralen.

Volgens Will Kirby, dermatoloog in Los Angeles, klopt dit niet helemaal. Er is volgens haar nog geen daadwerkelijk bewijs dat sperma op je gezicht smeren goed voor je huid is. Zij vertelt aan Cosmopolitan dat het klopt dat eiwit goede dingen voor je huid, haar en nagels kan doen. Ook klopt het dat sperma eiwitten bevat. Wat niet waar zou zijn, is dat er voldoende eiwit in sperma zit om je huid voordelen te bieden. En dan zit je ook nog met het risico dat de ‘donateur’ een SOA kan hebben…

Een spermabehandeling op je gelaat smeren, is dus niet bepaald verstandig als we dokter Kirby moeten geloven. Zo zou je een allergische reactie op de cum van je lover kunnen krijgen. In plaats van de beloofde babyface, kan je tijdelijke roodheid en milde zwelling op de ingesmeerde huid ervaren. Een spermamaskertje is dus een hell no!

Spermabehandeling

Mocht je toch nog een spermabehandeling willen, dan kun je in het Townhouse Spa in New York terecht voor een behandeling. Voor 180 euro krijg je het witte goedje van een vreemde op je gezicht gesmeerd. Vind je dit te duur dan kan je nog altijd de love juice van je vriend gebruiken. Het is gratis, maar wel met alle risico’s van dien!

Meer over sperma?

Alles wat je moet weten over een sperma-allergie

Allemaal aan de sperma smoothie?

Sperma vergroot de levensduur

Beeld: Unsplash / Bron: Science direct, Cosmopolitan

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy