Mijn vriend is gesteriliseerd. Wat krijg ik nu in mijn mond als ik hem pijp? – VrijVraag #83

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel legt Marjolein uit wat er gebeurt als een man gesteriliseerd is.

Geen ejaculaat?

Veel mensen denken dat wanneer een man gesteriliseerd is hij niet meer kan klaarkomen of in ieder geval dat hij bij het klaarkomen geen ejaculaat meer heeft. Dat klopt niet! Ja, van een zaadlozing is geen sprake meer, maar sperma wordt nog gespoten wanneer een gesteriliseerde man klaarkomt. Sperma bestaat namelijk uit meer dan alleen zaadcellen. Het bestaat uit prostaatvocht uit de prostaat, vocht uit de zaadblaasjes, zaadcellen en soms nog wat vocht uit de klieren van Cowper. Bij een sterilisatie worden de zaadleiders van een man doorgesneden en onderbonden. Na 13 tot 15 ejaculaties bevat het sperma geen zaadcellen meer. Let op, na 3 maanden wordt dit wel getest, to be sure. Na de sterilisatie kunnen de zaadcellen, die geproduceerd worden in de bijballen (epidiymis), zich niet meer mengen in het ejaculaat. De 20 tot 50 miljoen zaadcellen vormen ongeveer 1% tot 2% van het totale volume. Het kan dus zijn dat wat je na een sterilisatie in je mond krijgt dus iets minder volume heeft dan daarvoor. Je krijgt dus al het boven genoemde in je mond minus de zaadcellen!

Wat zit er in sperma?

Verrassend, hé? Dat slechts 2% van het sperma uit zaad bestaat. Het vocht uit de zaadblaasjes is de vloeistof die het meest aanwezig is in het sperma. Voor 70%. Dit vocht zorgt voor de geur en smaak van het sperma en zorgt ervoor dat het vocht alkalisch is. Dus: een hoge pH-waarde heeft en in tegenstelling tot de vagina niet zuur is. Dit zorgt dat het blijft leven in de zure vagina. Daarnaast zorgt het vocht uit de zaadblaasjes voor energie door fructose en het hormoon prostaglandine hierin zorgt ervoor dat het sperma zich gemakkelijk laat transporteren. Daarnaast bevat het eiwitten die zorgen voor de dikte.

Het prostaatvocht (25%) heeft eveneens de functie dat de zaadcellen het overleven. De klieren van Cowper, die te vinden zijn vlakbij de prostaat, scheidt vocht af dat bekend staat als voorvocht. De zaadcellen die door de plasbuis naar buiten worden gevuurd kunnen door achtergebleven urine worden gedood. Het vocht van de klieren van Cowper zorgt voor neutralisatie van de plasbuis, daarom is het vocht VOOR al het sperma naar buiten komt. Bij sommige mannen komt dit voorvocht ook daadwerkelijk bij opwinding al naar voren. Het is kristalhelder en heeft ook prima de functie van glijmiddel. In ieder geval weet je dat de urinebuis is schoongemaakt en hoef je minder zorgen over dat stukje te maken dat dat in je mond komt!

Meer VrijVragen:

Hoe kan ik zijn orgasme uitstellen?

Hoe begin je aan masturberen?

Hoe komt het dat ik door invloed van drugs minder nat word?

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy