Sporgasme: Klaarkomen tijdens het sporten bestaat echt!

door Elsemieke

Een snelle hartslag, happen naar adem en zweetdruppels op je voorhoofd: sex lijkt soms net op een flink potje sporten. Inclusief bijbehorende spierpijn op plekken waar je niet wist dat je spieren had. Maar wist je dat je sporten soms ook met sex kan vergelijken? Yes, we hebben het over het sporgasme: een orgasme tijdens het sporten!

Dat de sportschool best lustopwekkend kan werken met al die gespierde lijven om je heen moge duidelijk zijn, maar je kunt dus daadwerkelijke klaarkomen tijdens je sportieve inspanning. En nee, niet omdat je met je poes op een apparaat bent blijven kleven, maar juist wanneer je in de weer bent met gewichten. Ben je net lekker je benen aan het trainen, begin je te trillen op dat plekje waar je niet per se spierspanning had verwacht. Uit een Amerikaans onderzoek uit 2014 blijkt dat 1 op de 10 vrouwen dit weleens heeft meegemaakt. Over fitgoals gesproken!

Beetje dopamine

Maar hoe kan dat dan, climaxen tijdens het sporten? Je zou denken dat dit spontane happy ending te maken moet hebben met stimulatie van je (uitwendige) clitoris, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Althans, niet direct. Volgens sekstherapeute Victoria Zdrok kun je ook ‘spontaan’ klaarkomen door de spanningsopbouw die tijdens het sporten in je benen ontstaat. Het blijkt zelfs dat veel vrouwen juist die aanspanning in hun benen nodig hebben om te kunnen climaxen. Komt er tijdens het sporten dus ook nog eens extra dopamine en endorfine vrij en ga je flink los in het buikspierkwartier, dan kan het zijn dat je ineens klaarkomt. Ook fietsen, hardlopen en yoga kan spontaan een orgasme opwekken. Dan heb je de instructeur toch iets uit te leggen…

Sterke spieren

Hoog tijd om je sportschoolpas af te stoffen dus! Zodat je het duurste abonnement neemt…  besef je dan wel dat je al een beetje in shape moet zijn om tijdens het sporten verrast te worden door zo’n hoogtepunt. Je bekkenbodemspieren moeten namelijk wel sterk genoeg zijn voor zulke sterke aanspanningen. Het sporgasme wordt niet voor niets ook wel een ‘coregasme’ genoemd. Wij voelen een legday aankomen!

Ben je benieuwd of er nog meer soorten orgasmes zijn waar jij het bestaan niet van afwist? In de orgasmegids ‘Kom je ook?’ leert LotteLust je alle ins en outs over orgasmes: wij tellen maar liefst 13 soorten!

Meer over orgasmes:

Orgasmekloof: zo bespreek je dat

Spuitend klaarkomen: squirten in 10 stappen

Het lukt mij niet om een orgasme te krijgen – VrijVraag #27

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy