Bye tampons en maandverband! Menstruatie ondergoed is de toekomst

door Lissa

Er is steeds meer aandacht voor alternatieve menstruatieproducten, zoals menstruatie ondergoed. Niet alleen omdat het beter voor je lichaam is, maar ook voor de wereld. Wij zweren bij period panties!

Wat doen tampons en maandverband met het milieu?

Hoewel je lekker zelf mag weten welke menstruatieproducten je gebruikt, kleven aan tampons en maandverband nadelen voor milieu en mens. De gemiddelde vrouw verbruikt in haar leven ongeveer 10.000 stuks maandverband of tampons. Ja, dat is heel veel! En dit zorgt ook voor veel afval. Om precies te zijn levert maandverband 90 kilogram en tampons 60 kilogram afval op.

Het is daarom belangrijk om eens naar de materialen te kijken. Een tampon bestaat voor 96% uit katoen. De teelt hiervan kost veel water en bestrijdingsmiddelen. Maandverband heeft nog een groter negatief effect op het milieu. Maandverband wordt namelijk gemaakt van uitgeplozen houtvezel (74%), plastic (23%) en absorberende kunststof uit aardolie. Dit laatste is een grondstof die bij de verwerking veel broeikasgas oplevert. Het houtpulp betreft een restproduct, dus je zou denken dat het goed is voor het milieu omdat we het opmaken. Maar de realiteit is anders. In tegenstelling tot menstruatie ondergoed, wordt er niks van tampons en maandverband gerecycled.

Wat zijn de nadelen van tampons en maandverband?

Daarnaast zijn tampons en maandverband minder gebruiksvriendelijk dan menstruatie ondergoed. Vooral als je heftig ongesteld bent. Zo moet je maandverband en tampons vaak wisselen. Bij maandverband is grote kans op doorlekken, je voelt het zitten en het kan makkelijk verschuiven.

Tampons kunnen vaginale droogheid veroorzaken en het inbrengen vinden veel vrouwen eng of onprettig. Bovendien kun je van een tampon ziek worden, dit heet het toxische shock syndroom. TSS is een zeldzame infectie, maar het is wel levensgevaarlijk!

Waarom is menstruatie ondergoed wel goed?

Gelukkig is er een prima oplossing, die al deze nadelen niet kent: menstruatie ondergoed! Je nieuwe vriendin, die goed is voor jouw lichaam en voor de wereld. Period panties zijn comfortabel en duurzaam. Het is namelijk wasbaar en vervangt alle wegwerpproducten als tampons en maandverband. Menstruatie ondergoed absorbeert vloeistoffen als bloed, urine of afscheiding zonder dat je er last van hebt. En misschien wel het belangrijkste het is gezond voor je lichaam! Afhankelijk van het model dat je draagt en je flow kun je het ondergoed een hele dag dragen zonder door te lekken.

Lotties Period

Als je op zoek bent naar geschikt menstruatie ondergoed dan moet je vooral een kijkje bij ons zusterbedrijf Lotties Period. Het menstruatie slips van Lotties zijn opgebouwd uit meerdere textiellagen. Een absorberende katoenlaag, die een goede vochtopname garandeert, een waterprooflaag die zorgt voor optimale bescherming en het bamboetextiel zorgt voor een fijne pasvorm. De panties zijn ook geschikt om afscheiding en licht urineverlies op te vangen.

Lotties Period streeft ernaar dat vrouwxn toegang hebben tot comfortabel en herbruikbaar menstruatie ondergoed. Ondergoed waar je je goed in voelt en zeker bent van bescherming, dus waar wacht je op?

menstruatie ondergoed

Meer over menstruatie ondergoed:

De voordelen van menstruatie ondergoed

Waarom period underwear de toekomst is

Lotties period underwear is live!

Beeld: Pexels

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy