Waarom period underwear de toekomst is!

door Redactie

Wegwerpproducten, overal om je heen zie je ze. Zo ook onze menstruatieproducten als tampons en maandverband. Wegwerp tampons en maandverband zorgen voor ontzettend veel restafval. Want wist je dat je gemiddeld zo’n 10.000(!) menstruatieproducten in je leven verbruikt. Voornamelijk onze wateren ondervinden de nadelen van al dit plastic restafval, ook wel bekend als de plastic soup.

Wij vragen ons af hoe het kan dat we anno 2020 nog altijd met plastic plak strips in onze onderbroek moeten lopen. Of tampons moeten inbrengen waarvan we niet eens weten wat erin zit? Daar moet verandering in komen!

Bijna alle producten in de supermarkt hebben ze wel, een ingrediëntenlijst met talloze stoffen en toevoegingen die in het product zitten. Ooit weleens op de verpakking van maandverband of tampons gekeken? Juist, daar staat nada, niente, helemaal niks. Hoe weten wij dan wat we in ons lijf stoppen?

Lotties

Met Lotties Period Underwear hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. De lotties slips worden geproduceerd van hoogwaardige natuurlijke stoffen als bamboetextiel en organisch katoen. Bamboetextiel is 100% biologisch afbreekbaar. Deze milieuvriendelijke stof is ademend, hypoallergeen en zijdezacht. Ook heeft bamboe voldoende aan regenval om te groeien en produceert het 35% meer zuurstof dan dat een katoenplant dit doet. De belasting op het milieu tijdens de productie van bamboe is tot wel 80% minder dan bij reguliere katoen!

Lotties
Lottiesperiod.com

De organische katoen laag in de slip is nodig voor het garanderen van een goede vochtopname. Organisch katoen wordt verbouwd zonder gebruik van giftige pesticide, kunstmest of genetische manipulatie. Een stuk gezonder voor onszelf als voor de natuur!

En nu de goocheltruc die period underwear nóg vriendelijker maakt voor onze planeet… Period underwear is herbruikbaar! De lotties slips kunnen zonder problemen twee jaar mee, met goed onderhoud kun je zelf nog langer plezier hebben van je slip(s).

Het gebruik

Hoe je jouw lotties slip in perfecte staat houdt? Spoel je slip na gebruik goed uit met koud water. Koud water voorkomt dat het bloed dat door de slip is opgenomen stolt. Door dit stolproces te voorkomen is het bloed makkelijk en snel uit te spoelen is. Daarna gooi je jouw slips gewoon bij de donkere was op een programma van maximaal 40°C. Hang je slip vervolgens uit om goed op te drogen en je bent weer ready to go!

Ben je van plan om tijdens de gehele duur van je ongesteldheid slips te dragen? Bekijk dan eens de lotties Starter Kits! Met onze vier samengestelde sets met daarin 5 slips is er voor ieder wat wils en grijp je niet snel mis. Check de ‘Lotties Modellen’ pagina en lees over de specificaties van elke set. Zie jij al een set die je zou willen uitproberen?

Oh en wist je al dat je jouw lotties bestelling ook gratis bij ons in Amsterdam kunt komen ophalen? Daar hoeft geen dieselbus aan te pas te komen! Check de website voor de details.

x Lotties

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy