Alles wat je moet weten over een droog orgasme

door Chiara

Het bestaat echt: een man kan klaarkomen zonder dat er sperma uit zijn penis komt. Een ‘droog’ orgasme dus. Yes, hij komt wel degelijk tot een hoogtepunt en ervaart dus de seksuele ontlading van zijn orgasme… Maar er is simpelweg geen sprake van zaadlozing. Hoe dan? Wij vertellen het je! 

Anejaculatie = droog orgasme

Er kunnen meerdere oorzaken zijn van een droog orgasme. Zaadlozing kan uitblijven doordat het sperma de verkeerde kant op zwemt. Het zaad komt dan in de blaas terecht. Dit noemt men retrograde ejaculatie. Anejaculatie betekent dat er helemaal geen zaadlozing plaatsvindt. Dit is een gevolg van een zenuwaandoening van de blaas, waardoor deze zich niet afsluit bij een zaadlozing.

via GIPHY

Sperma is op?

Een andere oorzaak kan zijn dat zijn zaad (bijna) ‘opraakt’ na een flinke sex-marathon. De hoeveelheid vrijgegeven sperma daalt met elk orgasme tot het punt waarbij er geen druppeltje meer vrijkomt. Maar in de meeste gevallen zijn de oorzaken van een droog orgasme medisch. Het komt regelmatig voor zoals bij suikerziekte of na het verwijderen van de prostaatklier. Kanker, operaties in de buik, bekken of aan de geslachtsorganen vallen ook onder de medische gevallen. Evenals bepaalde medicijnen voor de behandeling van hartziekten en een hoge bloeddruk.

Boosdoeners

Bij sommige mannen verschijnt deze aandoening plotseling, zoals bij een dwarslaesie. Dit is voor de man in kwestie vaak moeilijker te accepteren dan wanneer dit probleem zich langzaam ontwikkelt. Zit je lover niet lekker in zijn vel, heeft hij het de laatste tijd erg druk of heeft hij iets traumatisch meegemaakt op seksueel gebied? Stress en angst zijn enorme boosdoeners voor ejaculaties. In dit geval wordt de zaadlozing tijdelijk uitgeschakeld en is het een kwestie van weer helemaal zen worden.

Ego killer

Voor de mannen die chronisch droog klaarkomen is er helaas geen remedie. Wel kunnen mannen leren met hun aandoening om te gaan. Geen zaad kunnen lozen is voor het mannelijk geslacht namelijk een enorme egokiller. Mannen koppelen hun mannelijkheid aan een zichtbare zaadlozing. Daarnaast is het krijgen van kinderen natuurlijk een dingetje. Dus kom je ooit een man tegen die hiermee kampt? Ga er tactvol mee om! Ligt het psychologisch gezien erg diep? Wellicht kan een seksuoloog hem (of jullie) helpen. En mochten jullie een kinderwens hebben is een bezoekje aan de huisarts zeer zeker geen slecht idee.

 

Lees meer over orgasmes:

Tegelijkertijd klaarkomen is dé boost voor je relatie

Waarom kan ik meerdere keren achter elkaar klaarkomen en mijn vriend niet? – VrijVraag #14

Zijn orgasme uitstellen? 7 easy tips

 

Bron: seksualiteit.nl / Beeld: Giphy.com/ Unsplash.com 

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy