Besneden penis en onbesneden penis: merk je het verschil?

door Selena

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren op het gebied van seksualiteit. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk van de penis van de man. Sommige heterovrouwen houden van dik, andere van lang en sommige moeten er niet aan denken om het bed te delen met een (on)besneden penis. In Nederland is een piemel zonder coltruitje uniek, dus hoog tijd om meer hierover te weten.

Wat is een besnijdenis?

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van de penis verwijderd. Vooral in de Joodse en islamitische cultuur is het besnijden van (jonge) mannen een norm. Een besnijdenis wordt meestal uitgevoerd om religieuze en hygiënische redenen. In westerse landen worden mannen over het algemeen besneden vanwege een medische reden. Bijvoorbeeld bij een te strakke voorhuid. Dit zorgt voor veel ongemak of zelfs pijn in het dagelijkse leven en/of tijdens de sex.

Verschil in gevoel bij vrouwen

Als je nog nooit het bed hebt gedeeld met een besneden vent, dan vraag je je gelijk af: wat is er anders? Voel ík ook verschil? We kunnen je gerust stellen: qua gevoel is er voor de vrouw niet een opvallend onderscheid. Of een penis nou besneden of onbesneden is: het maakt weinig verschil voor het genot die een vrouw beleeft tijdens de sex. Ook uit onderzoek is er geen duidelijke conclusie te stellen hierover. Wel komt vroegtijdige ejaculatie minder vaak voor bij besneden mannen. Een love making sessie met een besneden man kan dus gemiddeld langer duren. Natuurlijk spelen er meer factoren mee die bepalen of de sex lekker is.

Voorkeur van vrouwen

Wel hebben veel vrouwen een duidelijk voorkeur. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meerderheid van de vrouwen de voorkeur geven aan een besneden penis. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: een ‘netter’ uiterlijk, betere hygiëne, minder risico op infectie en verhoogde seksuele activiteit, waaronder vaginale geslachtsgemeenschap, handmatige stimulatie en fellatio.

besneden penis
Photographer: Charles 🇵🇭 | Source: Unsplash

Besneden penis = hygiënischer?

In tegenstelling tot de overtuigingen van veel mensen is het hebben van een besneden penis niet noodzakelijk hygiënischer. Zolang een man tijdens het schoonmaken van zijn penis zijn voorhuid naar achteren trekt en goed zijn eikel reinigt, zou je geen verschil moeten merken. Jaren geleden toen stromend en schoon water niet (altijd) beschikbaar was, was een besnijdenis wel een slimme oplossing voor beter hygiëne onder de riem.

Verschil in gevoel bij mannen

De voorhuid is een erogene zone, dit houdt in dat het seksueel gevoelig is en bij stimulatie voor veel genot kan zorgen. Los van zijn seksueel stimulerende werking heeft de voorhuid ook als functie het beschermen van de eikel. Zonder voorhuid ervaar je meer wrijving tegen je kleding aan. Hierdoor wordt de huid van de eikel dikker en droger en minder gevoelig. Dit is ook de reden waarom besneden mannen meer moeite hebben om klaar te komen. Maak dus vooral extra veel gebruik van glijmiddel tijdens de sex!

Meer over de penis:

Waarom bamboe het beste ondergoed voor mannen is

Feiten over erecties

Penisbreuk: dit gebeurt als als een piemel breekt

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy