Bewezen: je bent knapper met een drankje op

door Julia

Moed indrinken krijgt ineens een hele andere betekenis, nu uit onderzoek blijkt dat je van alcohol aantrekkelijker wordt.

 

In Groot-Brittannië is er onderzoek gedaan naar de invloed van alcohol op je looks. En wat bleek? Mensen worden aantrekkelijker bevonden als ze een bepaalde hoeveelheid drank op hebben.

 

Van nuchter tot flink aangeschoten

De Universiteit van Bristol voerde het onderzoek uit met veertig mensen; twintig mannen en twintig vrouwen. Zij werden in drie situaties op de foto gezet: de eerste zonder drank op, de tweede met een kleine hoeveelheid drank achter hun kiezen en de derde met twee keer zoveel alcohol op. Vervolgens werden de mensen die meededen aan het onderzoek beoordeeld door een testgroep.

 

Meest aantrekkelijk

De testgroep was er unaniem over eens, de mensen met een kleine hoeveelheid drank op vonden zij het meest aantrekkelijk. Het ging hierbij om een hoeveelheid van 0,4 alcohol per kilogram lichaamsgewicht in het bloed. Een persoon die 75 kilo weegt zou dan twee glazen wijn (250 ml) of iets meer dan 2 glazen bier (750 ml) moeten drinken. Misschien heel logisch, maar ik zeg het er toch even bij. Voordat je crush het cafe binnenloopt, dus niet teveel drankjes achterover slaan. Dan laat je een goeie indruk achter.

 

Gezonde blos

Marcus Munafo, die het onderzoek leidde, heeft hier een duidelijke verklaring voor. ‘Bier of wijn zorgt ervoor dat je bloedvaten tijdelijk verwijden’. Oftewel je krijgt meer kleur in je gezicht. ‘In het dierenrijk is een goede doorbloeding een teken van vruchtbaarheid. Het zou best kunnen dat dit ook voor mensen geldt.’

Een andere optie, als je liever geen alcohol drinkt of even een alcoholpauze inlast, is om voor je afspraakje even te gaan sporten of naar de sauna te gaan. Rode blosjes gegarandeerd!

 

Bron: AD
Beeld: Pinterest

Meer opvallend nieuws:

Oh so horny: de unicorn dildo

Hater: een datingapp speciaal voor haters

De Lickster leert mannen hoe ze orale sex moeten geven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy