Big news! LotteLust brengt haar tweede boek uit

door Lotte

Als je ons op Instagram volgt, wist je het al een tijdje: LotteLust brengt een tweede boek uit. De anticonceptiebijbel is dé – jawel – bijbel voor iedereen die op zoek is naar een passend anticonceptiemiddel. Vanaf 26 september – op Wereld Anticonceptiedag – ligt ‘De anticonceptiebijbel’ in de (digitale) winkels, maar je kunt ‘m alvast pre-orderen!

Het afgelopen halfjaar hebben we keihard gewerkt aan De Anticonceptiebijbel: een compleet overzicht met alle anticonceptiemiddelen. Van het hormoonspiraal en het mannencondoom tot de NuvaRing en de temperatuurmethode: LotteLust en Laura Hiddinga bespreken ze allemaal. Aanvullend op het boek wordt ook anticonceptiebijbel.nl gelanceerd.

Illustratie door Jessie Hoefnagel

Waarom een boek over anticonceptie?

Bij het woord anticonceptie denk je meteen aan de pil, want iedereen kent die. Wie wel eens naar de alternatieven heeft gegoogeld weet ook dat dit een wirwar van informatie oplevert. In de media, vriendinnengroepen en somszelfs in de huisartsenpraktijk wordt verkeerde info gedeeld. LotteLust.nl en Laura Hiddinga besloten daarom een helder en duidelijk boek te schrijven over alles wat je wilt weten van elke vorm van anticonceptie.

In 2017 gebruikte maar liefst 92,5 procent van de seksueel actieve vrouwen tussen 16 en 24 jaar een vorm van anticonceptie. 65,5 procent van deze vrouwen slikte de pil. En dat terwijl er 20 vormen van anticonceptie bestaan. Aan iedere vorm kleeft wel een fabel of vooroordeel. Wist je bijvoorbeeld dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, er bij een hormoonspiraal wél een eisprong plaatsvindt? Het is de enige vorm van hormonale anticonceptie die dit toelaat. En wist je dat ‘voor het zingen de kerk uit’ eigenlijk een betrouwbare anticonceptiemethode is, mits correct toegepast? De fabel dat er sperma in voorvocht zit is namelijk precies dat, een fabel.

de anticonceptiebijbel
26 september 2020 in de winkel!

Alle ins & outs over anticonceptie

Van praktische informatie – de betrouwbaarheid, bijwerkingen, het effect op je hormoonhuishouding – tot persoonlijke verhalen. Bijna vijftig vrouwen en mannen delen hun ervaringen met de verschillende methodes, en LotteLusts huisseksuologe geeft inzicht in de invloed op het seksleven. Met persoonlijke verhalen van onder andere Mandy Woelkens, Cathelijne Blok en Linda de Munck. Het boek bevat prachtige illustraties van Jessie Hoefnagel.

Wil je De anticonceptiebijbel als eerste op de deurmat ontvangen? Pre-order dan nu via shop.lottelust.nl.

Illustraties: Jessie Hoefnagel

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy