Politicus in Zweden pleit voor sexpauze

door Julia

Per-Erik Muskos heeft in Zweden een motie ingediend, waarin staat dat werknemers een uur betaald verlof moeten krijgen om naar huis te gaan en sex te hebben met hun partner.

 

De Zweedse politicus vindt dat stellen te weinig aandacht voor elkaar hebben, en wil met deze maatregel hier verandering in brengen. Een heel goed initiatief lijkt ons zo.

 

Verlof

In principe is het, als deze motie wordt ingevoerd, niet verplicht voor de Zweden om in dit betaalde uur ook daadwerkelijk sex te hebben. Zo zegt Muskos, die gemeenteraadslid is in het plaatsje Övertorneå,: ‘Je kunt nooit garanderen dat een werknemer in dat uurtje niet naar buiten gaat voor een lange wandeling, in plaats van dat hij thuis is. Maar het is een mogelijkheid voor koppels om te werken aan de band die zij hebben. Uit veel onderzoeken blijkt dat sex gezond is. Het gaat uiteindelijk om het verbeteren van relaties’.

 

Minst gestrest

In Zweden zijn ze al een stuk vooruitstrevender als het gaat om werktijden en wat voor effect dit heeft op hoe gelukkig je bent. Zo is een aantal jaar geleden de 40-urige werkweek veranderd. Na een experiment te hebben gedaan, kwamen ze tot de conclusie dat een zesurige werkdag veel effectiever is en mensen gelukkiger maakt. Ook zijn mensen veel gemotiveerder om in een korter tijdsbestek hun werk te verrichten. Het lijkt zijn vruchten af te werpen; De Zweedse werknemers behoren inmiddels tot de minst gestreste werknemers ter wereld.

En nu dus het voorstel om een sexpauze in te lassen in de werkdag. Zouden de Zweden dan nog gelukkiger naar hun werk gaan? Wij vinden het in ieder geval een topidee en niet alleen omdat het zo leuk is: meer sex maakt ook gezonder.

 

Wat vind jij van dit idee? Zou het je relatie of juist je werk goed doen? Laat het ons weten in de comments!

 

Bron: AFP
Beeld: Pinterest

Meer opvallend nieuws:

Oh so horny: de unicorn dildo

Hater: een datingapp speciaal voor haters

De Lickster leert mannen hoe ze orale sex moeten geven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy