Hoe praat je met je partner over seksspeeltjes?

door Laura

Seksspeeltjes worden steeds populairder. Erotische webshops draaiden tijdens de pandemie recordomzet! Het is niet alleen vanwege de eenzame momenten… Ook het taboe wordt steeds minder. Masturbatie en toys worden minder gezien als shameful, maar als sexual wellness. Fantastisch, toch?! Toch kan het onderwerp sextoy een lastige zijn over te communiceren met je partner. Don’t worry, wij geven je tips.

Waarom samen sekstoys gebruiken?

Laten we beginnen bij een vraag die jij en misschien je partner zouden hebben. Namelijk: waarom zou je seksspeeltjes willen introduceren in de slaapkamer? De belangrijkste reden is dat het de seks lekkerder en bijzonderder maakt. Het voegt wat spanning toe: een nieuwe ervaring zorgt altijd voor meer opwinding.

Je hebt verschillende soorten sekstoys die elk een eigen voordelen. Vibrators komen in alle soorten voor (bijvoorbeeld luchtdruk vibrators en wand massagers), deze kun je solo en samen gebruiken. Met een trillende vibo stimuleer je je clit om zo een lekker hoogtepunt te bereiken. Vaak is het makkelijker, sneller en lekkerder dan ‘met de hand’, maar dat kan per persoon verschillen. Dan heb je nog toys die niet gericht zijn op de clit, maar wel het genot verhogen. Zoals buttplugs, dildo’s en tepelklemmetjes.

Vooral wanneer klaarkomen (met een partner) voor jou lastig is, kan een speeltje een uitkomst bieden. Je kunt een vibo makkelijk gebruiken tijdens de (penetratie)seks. Maar dan moet je natuurlijk even babbelen met je partner… En dat doe je zo.

Voorzichtig introduceren

Vibrators zijn (nog) niet iedereens cup of tea. Sommige mensen vinden het intimiderend of hebben er gewoon niks mee. Dus hoe introduceer je dan een toy tussen de lakens? In the heat of the moment een LELO Sila tevoorschijn toveren waardeert niet iedereen. Vooral als jullie nog the topic sextoys hebben aangesneden kan dit je bedpartner afschrikken. Geen goede start dus. Net als bij veel in het leven is een goed gesprek een goed begin. Maar hoe snijd je dit onderwerp aan? Flap je er tijdens het avondeten of autorijden uit: “Ik wil samen een luchtdrukvibrator gebruiken!” Dat is een mogelijkheid, maar als je partner nog twijfelachtig is over sekstoys is dit niet de juiste aanpak.

lelo sila clitoris vibrator
LELO SILA

Houd het positief

Kies een moment waarop je in een vertrouwde omgeving bent en je allebei op je gemak voelt. Bijvoorbeeld ‘s avonds in bed, na de seks. Het is al een intieme setting en daarom een ideaal moment. Let erop dat je het positief houdt. Begin met benoemen wat je leuk vindt aan jullie relatie en seksleven. Dan kun je er naar toe werken dat je iets nieuws wilt proberen met hem of haar. Vertel je wensen en fantasieën. Wedden dat je lief het enorm geil vindt om het te horen?

Zo niet, geef de moed niet gelijk op als hij of zij niet enthousiast reageert. Geef iemand de tijd om aan het idee te wennen.

Bezoek een erotische (web)shop

Als jullie allebei on board zijn, kun je gaan experimenteren. Dit is het leuke gedeelte! Ga samen op onderzoek uit bij een erotische (web)shop. Onze tip: LELO is een sexual wellnessmerk met award-winning seksspeeltjes. Ze hebben voor ieder wat wil(d)s. Van luchtdrukvibrators (Sila en Sona) tot wandmassager (Smart Wand) en koppeltoys (Tiani). Bekijk wat ze allemaal in huis hebben. Wat spreekt jullie aan? Trakteer jullie zelf op een leuk pakketje en maak een paar avondjes vrij om jullie nieuwe speeltjes uit te testen.

Tot slot: blijf met elkaar communiceren. Seks en sekstoys worden nog leuker als je erover praat!

Beeld: LELO

Dit artikel is in samenwerking met LELO tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy