Je kut is kunst – In gesprek met Fien van Kut.illustraties (En win 3×5 kut kaarten!)

door Saskia

Fien is oprichtster van van het merk Kut.illustraties en illustreert – je raadt het al – kutten! Ze begon gewoon thuis in haar appartementje, met het tekenen van kaartjes voor haar vriendinnen, maar al snel bleken haar kut creaties een hit toen ze door een pop-up store werden opgepikt. En nu heeft ze haar eigen webshop waar ze naast kut kaarten ook posters en een kalender verkoopt. We vroegen Fien waar ze haar kut inspiratie vandaan haalt. En je kan 3x vijf kut kaarten winnen!

Werd er vroeger bij jou thuis open over seks gepraat?

“Thuis werd alles altijd wel besproken. Ik vroeg vaak dingen over vroeger, de eerste liefdes van mijn ouders en hoe de liefde tussen hen was ontstaan. Als er seks scenes in een film zaten en ik ‘ieeeel’ zei werd er altijd meteen geroepen: ‘Dat is normaal!’ en ‘Dat is toch mooi! Twee mensen die van elkaar houden!’”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kut.illustraties

Hoe is jouw eigen relatie met seks?

“Ik heb het vroeger wel lastig gevonden om mijzelf vrouwelijk te voelen. Wat betekent dat in godsnaam? Moet ik dan hakken aan? Ik heb hier best lang omheen gedraaid en mijn fases gehad. Wel daten, niet daten, uitproberen, niet uitproberen. Tot ik mijn vriend tegenkwam en alles eigenlijk op zijn plek viel.”

Hoe is Kut.Illustraties ontstaan?

“Het begon allemaal in mijn appartementje, ik tekende graag kaarten voor mijn vriendinnen. Het viel me op dat het woord ‘kut’ zo normaal is in de Nederlandse taal. En hoe vaak ik het zelf zeg! Ik vond het gek dat zoiets moois zo vaak negatief gebruikt wordt en wilde de kut positieve aandacht geven.”

“Op een gegeven moment gingen twee vriendinnen van mij (Lies van Lies de Vooght Edelsmid en Nienke van French Toast Studio), een pop-up met hun producten organiseren bij een restaurant in Delft. Zij geloofde in mijn illustraties, daar ben ik ze onwijs dankbaar voor. Bij deze pop-up zag ik dat mensen er echt om moesten lachen. Zo leuk! Toen is het balletje een beetje gaan rollen.”

Als ik mensen zie gniffelen in de winkel bij het KUT rek, dan maakt dat echt mijn dag.

Wat is de boodschap die je wilt uitdragen met je creaties?

“Ik wil de kut in het zonnetje zetten. Met mijn illustraties probeer ik iets negatiefs positiefs te maken met een knipoog. Iets wat figuurlijk gezegd wordt over vrouwen of kutten letterlijk te maken. De kut moet meer bespreekbaar worden. Een kut is bad ass! Het maakt niet uit welke kleur of vorm die heeft!”

Het feit dat we ons zouden moeten schamen voor zoiets moois gaat erbij mij niet in.

Je verkoopt nu kaarten, een kalender en posters. Heb je plannen om dit verder uit te breiden?

“Er zijn zeker plannen! Ik ben nog lang niet klaar met mijn gekut. Ik laat altijd ruimte over voor leuke samenwerkingen die op mijn pad komen en die ik waardevol vind. Ik ben bezig met nieuwe illustraties. Er staat ook veel ander moois op de planning, maar dat houden jullie nog van mij tegoed.”

Vind jij de Kut.illustraties van Fien ook zo fantastisch? Je kan nu vijf kut kaarten winnen! Doe mee op onze Instagram pagina en maak kans!

Meer lezen:

Sexy kunst door vrouwelijke kunstenaars

Wauw! Kunstenares maakt kunst van huidstriemen

Bizar! Vrouw maakt kunst met sperma

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy