By 

Q&A: Alles wat jullie willen weten over swingen


In zijn column Millenial liefde deelde Vincent alle ins and outs over zijn swingersleven à la de millenial. Elke twee weken deed hij een boekje open over zijn polyamoreuze escapades en jullie kregen vanzelf brandende vragen. Jullie kregen de kans om Vincent de hemd van ‘t lijf te vragen. 

Is swingen verslavend: wil je steeds meer en vaker?

“Met zoveel kick ass ervaringen zou je denken van wel, hè!? Aan het begin wil je door de rush zeker steeds meer en vaker. Je hebt een overduidelijke hoeveelheid extra hormonen die door je lichaam gieren en waar je iets mee wilt. Later stabiliseerde het zich een beetje bij ons. We maakten ook bewust de keuze om soms een tijdje niks te doen, zodat dit geen gewoonte werd. Dus ja, het kan misschien verslavend zijn, maar dit hoeft niet. Tip: maak vooraf duidelijke afspraken en praat over jullie verwachtingen!”

Hoe verwerken jullie het swingen in je vaste relatie?

“We hebben beiden een ontzettend druk leven, zowel afzonderlijk als met elkaar. Vaak kost het ons meerdere weken voordat we een date kunnen laten plaatsvinden en plannen is dus essentieel. We spreken nooit zomaar even snel af, al zijn er natuurlijk mensen die dat wel willen. Je kunt overigens via Whatsapp wel alvast spannende dingen met elkaar bespreken of delen…”

Hoe maak je afspraken met het andere stel?

“Dat ligt echt aan beide partijen. De ene persoon duikt direct de sexvragen in terwijl de ander meer geïnteresseerd is in wat voor achtergrond je hebt. Uiteindelijk is iedereen wel benieuwd naar je ervaring, geaardheid en fantasie en kom je uiteindelijk net als bij single dating uit op een punt waarbij je wel of geen interesse meer hebt.”

Hoe vermijd je jaloezie?

“Praten, praten, praten en nog eens praten! Jaloezie hoeft niet een verkeerd ding te zijn. Maar als jaloezie je overvalt dan kan dat heel veel verpesten. Als jullie vooraf alles hebben doorgesproken en wat er gebeurt verrast je niet, dan is jaloezie al snel vermeden. Krijg je het toch tijdens een date of al vooraf? Maak het dan ter plekke bespreekbaar. Mochten jullie er dan samen of met anderen uit komen dan is jullie band direct dubbel zo hecht. Zo niet, drink dan gewoon lekker een drankje en kruip daarna samen lekker in bed.”

Ben je niet bang dat je (online) bekenden tegenkomt?

“Aan het begin was ik zeker bang om mensen tegen te komen. Doordat wij destijds in Nieuw-Zeeland woonden was dat al een stuk minder. Hier in Nederland zijn wij gewoon heel alert en we kiezen bewust foto’s waar we niet (te) herkenbaar op staan. Aan de andere kant snap ik dat je bang bent, maar onthoud goed dat als zij jou zien, jij hen ook ziet. Jullie hebben dus dezelfde (of soortgelijke) behoefte.”

Meer over swingen:

Toe aan een flinke relatieboost? Dit is hét platform voor swingers!

Millenial liefde #1: Twijfelen over monogamie

Swingersleven #1: Het beste wat me ooit overkomen is

Beeld: Pinterest
Vincent
About me

Vincent en zijn vriendin Noortje doen aan swingen, maar dan à la de millenial. Geen ouderwetse sleutelparty, maar swipen voor een trio, scharrelen met een vast stel en naar erotische feestjes gaan.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Sex q&a
Hé pik: Q&A over speeltjes en aftrekken (+ hilarische bloopers & WINNEN)
January 06, 2019
millenial-liefde
Millenial liefde #9: Weekend weg met een stout randje II
October 29, 2018
millenial-liefde
Millenial liefde #8: Weekend weg met een stout randje I
October 15, 2018
swingen
Millenial liefde #7: Een spel voor vier
October 01, 2018
Millenial liefde #6: Een kort, maar krachtig feest
September 17, 2018
millenial-liefde-
Millenial liefde #5: Het eerste triootje
September 03, 2018
kl-rush (1)
Millenial liefde #4: Nog nooit zo’n rush gehad
August 20, 2018
kl-millenial-liefde3
Millenial liefde #3: De eerste keer naar een erotisch feestje
August 06, 2018
Millenial liefde
Millenial liefde #2: Een spannend vooruitzicht
July 23, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *