Handig overzicht: alle verschillende manieren van ontharen op een rijtje

door Maaike
0 reactie

Ontharen: het blijft een dingetje. Of nou, beter gezegd: een groot ding. Het is een hele opgave om je lichaam hair free te maken en er zijn oneindig veel verschillende manieren om te ontharen en je vindt ze hier!

Sidenote: je hoéft jezelf natuurlijk natuurlijk niet te ontharen, maar als je dat wel wil doen lees dan vooral verder.

1. Scheren

Grote kans dat ook jij tijdens het douchen je benen scheert met een simpel scheermesje en scheergel. Scheren is snel, pijnloos en heel eenvoudig. Enige minpuntje: je moet telkens nieuwe mesjes kopen en na één of twee dagen scheren groeien de eerste stoppels alweer terug. Wie toch voor de quick fix gaat, kan het beste naar deze optie grijpen.

Voordeel: het is snel en pijnloos
Nadeel: haren groeien sneller, donkerder en dikker terug dan bij de andere opties
Zones: het hele lichaam, behalve het gezicht

ontharen

2. Waxen

Een andere populaire manier van ontharen is waxen. Je kunt strips kopen en het zelf doen of je in een salon laten waxen. Waxen is over je hele lichaam mogelijk. Note: let wel op dat als je zelf gaat waxen, je dan waxstrips koopt voor het juiste lichaamsdeel dat je wilt ontharen.

Kant-en-klare strips zijn een snelle en redelijk betaalbare optie voor ontharen. Deze kun je gewoon bij een drogist kopen, maar let goed op wát voor strips je koopt. Er is namelijk een verschil tussen strips voor het gezicht, oksels en benen. 

Waxen in een salon heeft ook zo z’n voordelen. Vooral voor lichaamsdelen waar je, als je zelf gaat waxen, niet goed bij kunt zoals je bikinilijn of oksels. Ook kun je kiezen voor een Brazilian Wax: een kale schaamstreek.

Voordelen: het is snel en de haren blijven lange tijd weg
Nadelen: het is pijnlijk (vooral de eerste keren) en je moet de haren lang later groeien voor de volgende waxbeurt
Zones: het hele lichaam

3. Ontharingscrème

Een pijnloze optie voor ontharen is ontharingscrème. Je brengt het aan op je benen of je bikinilijn of oksels, laat het – zoals in de gebruiksaanwijzing staat – een aantal minuten zitten en schraap vervolgens de crème van je been af met de bijgeleverde spatel. Je haren blijven na het gebruiken van ontharingscrème een paar dagen weg, dus perfect voor een city trip of ander uitje van een paar dagen, waarbij je geen tijd (en zin) hebt om te scheren.

Voordeel: het is verzorgend en de haren blijven langer weg
Nadeel: het kost veel tijd
Zones: benen, oksels en bikinilijn

4. Laseren

De populariteit om je lichaam te laseren is de laatste jaren erg toegenomen. Na een laserontharing heb je (blijvend) gladde oksels of benen en/of een haarloze bikinilijn. Vrijwel elk lichaamsdeel is te laseren, zodat je niet meer hoeft te scheren, epileren of harsen. Let op: het is niet geschikt voor elke haarkleur.

Voordelen: (bijna) permanente ontharing en pijnloos
Nadelen: het is duur en moet in meerdere sessies
Zones: het hele lichaam

5. IPL

Bij een Intense Pulse Light (IPL) behandeling krijgt je huid plaatselijk intensieve lichtpulsen. De flits zorgt dat het haarzakje vernietigd wordt. Helaas ben je niet in één keer klaar, omdat je, net als bij laseren, meerdere sessies nodig hebt om alle haarzakjes goed te laten verdwijnen. Je kan IPL in een salon laten doen, maar je kunt ook zelf een IPL-apparaat aanschaffen. Ook deze behandeling is niet voor deze haarkleur geschikt.

Voordelen: een permanente ontharingsmethode, niet pijnlijk
Nadelen: duur niet geschikt voor iedere huid, moet in meerdere behandelingen
Zones: het hele lichaam

ontharen

6. Epileren

Je wenkbrauwen epileren deed je misschien al, maar je kunt ook met een pincet over de rest van je lichaam aan de slag. Het is een lang en (heel) pijnlijk proces, maar je bent er van verzekerd dat de haartjes minimaal één tot anderhalve week wegblijven. Je kunt ook gebruik maken van een epilator: een apparaat die meerdere haren tegelijk epileert, anders ben je wel héél lang bezig. Als je gebruik maakt van zo’n epileer-apparaat moet je er wel rekening mee houden dat de haren ongeveer 0,5 mm of langer moeten zijn, anders worden ze niet meegenomen door het apparaat.

Voordeel: hoe vaker je het doet, hoe langer de haren wegblijven
Nadeel: je moet weer wachten tot de haren 0,5 mm of langer zijn voordat je weer kunt epileren, het is vrij pijnlijk
Zones: het hele lichaam

Meer over (ont)haren:

Alles over bultjes en pukkeltjes op je billen

Wauw! Zo veel mannen vinden beenhaar bij vrouwen geen probleem

Zo verzorg je je schaamstreek

Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy