Orgasme tijdens sporten… kan dat?

door Lotte

Sorry je teleur te stellen: er is helaas geen nieuwe new age fitnesshype waar je leert klaarkomt aan het einde van je workout. Een hoogtepunt krijgen terwijl je sport, dat is wél mogelijk volgens sexprof Debby Herbenick in het boek The Coregasm Workout. 

Hoe ze daarbij komt? In 2014 deed ze een onderzoek onder ruim 2.000 Amerikanen waaruit bleek dat 10% van vrouwen én mannen ooit een orgasme hebben gekregen tijdens het sporten.

‘Per ongeluk’ orgasme tijdens sporten?

Het zogenaamde coregasme is niet alleen weggelegd voor ultieme #fitgirls, want zo legde Herbenick uit: het vrouwelijk orgasme is niet altijd gelinkt aan een seksuele situatie. Even off topic: Wist je ook dat vrouwen tijdens een bevalling een orgasme kunnen krijgen vanwege de enorme druk op je G-spot en (inwendige) clitoris? Hierbij komt, net bij het sporten, geen seksueel genot kijken. Ander onderzoek van de professor bevestigde dit: “Meer dan de helft van de vrouwen gaf aan dat ze verrast werden door een sport-orgasme zónder aan sex te denken.

De top sport voor orgasme

Je bent natuurlijk nieuwsgierig wat de beste sportoefeningen zijn om een orgasme tijdens sporten te ervaren. Uit onderzoek blijkt dat je beste kansen liggen bij…

  • Buikspieroefeningen (45%)
  • Gewichtheffen (26,5%)
  • Yoga (20%)
  • Fietsen (15,8%)
  • Rennen (13,2%)
  • Wandelen (9,6%)

Oefeningen waarbij vooral de lage buikspieren worden aangespannen, lijken het sensuele gevoel op te roepen. Wanneer de benen ontspannen zijn en daarna naar de buik worden opgetrokken, is het gevoel het sterkst.

Hoe dan?

Volgens Ellen Laan, seksuoloog van AMC, is het niet zo gek dat je private parts reageren op deze intense oefeningen zonder dat we ‘zin’ hebben of aan sex denken. Ze vertelt dat wanneer je extreme angst voelt, de vagina of penis ook kan reageren. Het heeft allemaal te maken met je bekkenbodem. Deze spieren gebruik je tijdens de sex om je aan te spannen, maar ook op je plas op te houden en je traint ze automatisch bij bepaalde sportoefeningen: bijvoorbeeld buikspieroefeningen. Daarnaast versnelt, net als tijdens de sex, de hartslag, ademhaling en bloedsomloop.

Het lijkt me wel even schrikken als je nietsvermoedend je reps aan het doen bent en je wordt verrast door een orgasme. Laan adviseert om even 10 minuten te stoppen met je oefeningen als je het gevoel krijgt. Dan krijgen je bekkenbodemspieren even rust. Of… je doet het niet en gaat gewoon voor die happy ending. Jouw keuze…

orgasme tijdens sporten

Bron: NCBIResearchgate / Beeld: Pinterest
Heb je wel eens een orgasme tijdens het sporten gehad?! Vertel het (anoniem) in de comments.

 

Meer over orgasmes:

– Een goddelijk meervoudig orgasme in 5 stappen

– Moeite met klaarkomen? Deze toys helpen je op weg

– Het mannelijk orgasme versus het vrouwelijk orgasme

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy