Dit zijn de populairste sexstandjes per land

door Julia

Welk positie in bed je lekker vindt verschilt natuurlijk per persoon, maar ook ieder land heeft zo zijn voorkeuren als het op sex aankomt. Dit zijn de favoriete sexstandjes van 14 landen.

Een Engelse gezondheidswebsite, genaamd Dr. Ed deed onderzoek naar de populairste sexstandjes van verschillende landen. Ze stelden 2000 mensen de vraag wat hun favoriete positie is in bed.

Op z’n…

In Engeland, Amerika, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië was er een sexstandje die met kop en schouders boven de rest uitsteeg… Doggy style. Met 35.1 procent is dit de populairste positie in bed, hierop volgt het oude vertrouwde missionaris-standje met 22.5 procent en als derde is cowgirl favoriet (19.5%).

Man vs Vrouw

Het verschil tussen de voorkeuren van de mannen en de vrouwen was niet heel groot, maar de mannen plaatsten cowgirl op de tweede plek waar de vrouwen voor missionaris kozen. De reverse cowgirl, dus omgedraaid met je rug naar hem toe, stond bij de mannen op de vierde plek en bij vrouwen een stuk lager namelijk op plek acht. Wat betreft anale sex, bij de mannen staat deze op plek 9 en bij de vrouwen kwam deze positie helemaal niet in het lijstje voor.

Women on top

Uit het onderzoek blijkt dat wij Nederlanders het meest fan zijn van missionaris. De Italianen, Belgen en Zwitsers daarentegen houden meer van de cowgirl-positie. In Hongarije en Portugal geven ze de voorkeur aan de Matroos: het sexstandje waar de vrouw op haar rug ligt met haar benen in de lucht.

Romantisch

Bij zowel de vrouwen als mannen in Polen is lepeltje-lepeltje, oftewel spooning, het populairst. Aaaaw, romantisch niet?! Van de Amerikanen en Engelsen gaf 4.1 procent aan dat zij ook graag dit sexstandje in bed prefereren.

Op het verlanglijstje

De onderzoekers stelden de mensen ook de vraag welke posities in bed zij nog graag willen proberen. De meerderheid gaf aan dat hen sex op de tafel erg spannend lijkt, ook sexstandje 69 maar dan de staande versie is er een die vele nog willen uitproberen. En als laatste is ‘de kruiwagen op de knieën’ een positie die de deelnemers graag willen uitoefenen in bed.

Ben jij het eens met de Nederlandse uitkomst? Of is missionaris juist niet jouw favoriete positie in bed? Laat het me weten in de comments!
Bron: Dr.Ed / Beeld: Pinterest

Meer over sex standjes:

– Drie sexstandjes om 2017 knallend in te gaan

– Zes intieme sexstandjes

– De favoriete standjes van mannen

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy