‘Bijna helft vrouwen krijgt post-sex blues’

door Lotte

Voel jij je ook wel eens verdrietig na de sex? Of barst je soms zelfs in huilen uit na een orgasme? Je bent niet de enige gelukkig die soms een unhappy ending krijgt, blijkt uit nieuw onderzoek.

We schreven al eens eerder over huilen na een orgasme, maar we waren geschokt dat driekwart (!) van alle vrouwen zich wel eens down heeft gevoeld na een potje vrijen. En nee, dat heeft dus niks met slechte sex te maken.

In een onderzoek, gepubliceerd in vakblad Journal of Sexual Medicine, kwam naar voren dat maar liefst 46 procent van ondervraagde uni-studentes minstens een keer last van van de zogeheten post-sex blues. Of in wetenschappelijke taal: Post coïtale dysforie of depressie (PCD).

Of je nu een onenightstand of vaste relatie hebt, er is geen verband tussen de intimiteit en deze after sex-dip. Ook heeft het niks te maken met de kwaliteit van de vrijpartij. Ook al krijg je nog zo’n knallend orgasme, de post-sex blues kunnen op de loer liggen.

Symptomen post-sex blues

Het is natuurlijk goed om te weten op welke symptomen je moet letten. Gelukkig ligt het vrij voor de hand. Je hebt het gelijk door als je last krijgt van post-sex blues. Let op deze ‘klachten’:

– Huilen of huilneigingen

– Melancholische of terneergeslagen gevoelens.

– Angst

– Prikkelbaarheid

– Agressie

Waarom huilen na de sex?

Wil je precies weten waarom deze depri gevoelens soms naar boven komen? Betekent het dat er iets mis is met je relatie of dat je niet tevreden bent met je zelf? Lees hier alles over het onderwerp.

Bron: HLN.be / Beeld: Tumblr 

 

Meer over gezondheid:

– 3 must do gezondheidschecks

– Alles wat je moet weten over Toxic Shock Syndroom

– Ochtendsex: 6 bewijzen dat het fantastisch is

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy