Eens? Het perfecte onenightstand material volgens vrouwen

door Lotte

Het mag geen geheim zijn dat vrouwen een zwak hebben voor de ‘foute man‘. Een aardige, lieve jongen, die komt er bij ons niet ‘in’, hoor. Nieuw onderzoek bevestigt dit cliché. Alhoewel… voor de helft dan.

De perfecte man voor een onenightstand? Die rookt en drinkt alcohol, dat bleek uit onderzoek van communicatiewetenschapper aan UGent Eveline Vincke. Tijdens het onderzoek bekeken jonge (Belgische) vrouwen tussen de 17 en 30 jaar de profielen van mannen, waarin stond hoeveel ze roken en drinken. Vervolgens werd gevraagd met welke van de mannen ze liever een eenmalig avontuurtje zouden beleven en welke langetermijn boyfriend material leken.

Drinkers zijn meer open

Je raadt het misschien al… De ‘bad boys’ die veel rookten en relatief meer alcohol dronken, werden vaker gekozen voor een onenightstand. De vrouwen noemden ze meer geschikt voor een passievolle nacht, omdat ze meer open leken. Ongetwijfeld speelde de hoeveelheid alcohol een belangrijke rol hierbij. Logisch: de meeste mannen hebben toch een biertje of drie nodig voordat ze een move durven te maken.

Niet-rokers en niet-drinkers werden vaker uitgekozen voor langetermijn relaties. Ze werden gezien als betrouwbaarder.

Lees ook: 12 foute openingszinnen voor vrouwen

Rokers vooral fan van onenightstand

Toen Eveline 171 mannen het in real life vroeg, bleek het ook waar te zijn wat de dames in het onderzoek zeiden. De paffende en zuipende mannen hadden meer bedpartners dan de mannen die dat niet deden. Ook hadden ze relatief vaker scharrels en onenightstands dan vaste relaties. Vooral rokers bleken meer te paaien te zijn voor een liefje voor een nacht dan niet-rokers.

Wat vind jij: is een roker en drinker sexier?

Bron: Sage

 

Meer over onenightstands

Dating in de jaren 90 versus dating nu

Zo vermijd je een awkward onenightstand: do’s en don’t

Onderzoek: betere sex met een booty call?

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy