Het Amazone standje: waarom dit je nieuwe favoriete standje wordt

door Lotte
0 reactie

Vergeet de cowgirl, vergeet doggie style en vergeet missionaris. Het ultieme standje voor explosief genot is het Amazone standje. Wat, hoe en waarom? We leggen alles haarfijn uit wat je moet weten over het Amazone standje.

Wat is het Amazone standje?

Het Amazone standje valt onder het rijtje girl on top posities. Als je graag (een beetje) dominant bent in bed is de Amazone hét sexstandje voor jou.

Waarom is het Amazone standje zo geweldig?

Als vrouw heb je de touwtjes volledig in handen. Jij bepaalt de diepte, het ritme en tempo. Dat betekent dat je je eigen genot in handen hebt, maar ook die van hem! Daarnaast heb je ook een gevoel van ‘macht’ omdat jij boven hem hangt. Omdat jij in control bent kun je hem dus ook teasen door even heel hard of juist zacht te bewegen.

Het beste aan het Amazone standje is wel de diepe penetratie. Jullie lichaam zit op zo’n positie dat jullie benen niet ‘in de weg’ zitten. Hij kan daarom extra diep gaan. Nog een reden dat het Amazone standje tot de beste sexstandjes behoort, is dat zijn penis jouw G-spot in deze hoek extra goed raakt. Daarnaast heb je je handen vrij om jezelf te vingeren of een speeltje op je clitoris te gebruiken. Hij kan daarnaast ook je billen ondersteunen met zijn handen om je borsten en tepels te strelen. Je kunt ook elkaars handen vastgrijpen: dit zorgt voor meer grip en maakt het intiemer.

Voordelen van het Amazone standje

  • Diepe penetratie
  • Vrouw is in control
  • G-spot wordt extra gestimuleerd
  • Handen vrij voor strelingen

Het Amazone standje: zo doe je ‘m

Sommige media halen het Amazone standje en de cowgirl positie door elkaar. Echter zit hier een behoorlijk verschil in. Bij cowgirl ligt de man plat op bed en zit de vrouw bovenop hem. Het Amazone standje is even wat anders. Het lijkt eigenlijk op de Weense oester, maar dan met de positie van de mannen vrouw omgedraaid.

De man gaat op zijn rug liggen met zijn knieën opgetrokken. Jij klimt dan op hem en in een soort squatpositie. Je zit dus eigenlijk op de onderkant van zijn dijbenen. Je kunt als vrouw je knieën op het bed laten rusten of je voeten op het bed neerzetten. Bij de laatste optie is voor de vrouw gemakkelijker om krachtiger en dieper te ‘stoten’.

Het is even uitvogelen hoe je in de Amazone positie komt, maar zodra je geklemd zit moet het goed komen. Als vrouw beweegt ze vervolgens op en neer of van voren naar achter. Wees wel voorzichtig: in deze hoek kan zijn penis gemakkelijk breken. Zorg dus dat je blijft communiceren.

Zo ziet het Amazone standje eruit

amazone standje

Meer lezen over andere tenenkrullende standjes en sekstechnieken? Lees ons eerste boek ‘Kom je ook?‘: de ultieme orgasmegids voor vrouwen (en mannen).

kom je ook lottelust artikel

Meer over standjes:

De 4 lekkerste standjes om je G-spot te stimuleren

De 7 meest geweldige standjes voor een vluggertje

Bye missionaris: waarom het CAT-standje véél lekkerder is

Beeld: Tumblr, Bad girl’s bible, Sexpositionsclub

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy