Fouten die je maakt tijdens het gebruiken van sextoys

door Lotte

Behalve tegen je schoonfamilie, kun je tegenwoordig zonder blikken of blozen vertellen dat je een sextoy hebt. Speeltjes maken je sexlife spannender, lekkerder en – tja – soms ook gewoon makkelijker. Met een fijne vibe in je nachtkastje is een hoogtepunt binnen handbereik. Toch zijn er nog manieren waarop de ervaring nóg beter wordt. Maak je je ook schuldig aan deze fouten?

Het populairste speeltje kiezen

Je vriendinnen zijn laaiend enthousiast over bijvoorbeeld de clitoris stimulator SONA, maar wie zegt dat dit ook een goede match is met jou? Op seksueel gebied verschillen smaken ook. Doe je eigen research naar verschillende sextoys. Zo heb je vibrators die alleen de clitoris of juist uitwendig stimuleren. Dan heb je ook toys die beiden doen, zoals de Ina Wave 2 van LELO. Deze heeft twee motoren die zowel je clitoris en G-spot stimuleren. De speciale WaveMotion-technologie van LELO bootst goddelijke massagebewegingen van vingers na om je G-spot te stimuleren, terwijl de externe punt je clitoris zachtjes masseert. Dankzij de 12 krachtige standen kun je volop experimenteren.

ina wave 2 gspot vibrator

Teveel focus op hoogtepunt

Met een sextoy is klaarkomen bij de meeste mensen natuurlijk zo gepiept. Niets mis mee… let’s be honest, het doel van masturberen is klaarkomen. Maar je voorkomt liever dat je alle focus legt op het ‘moeten’ klaarkomen. Probeer vanaf het begin te genieten en ontspannen. Dan komt de rest vanzelf.

Niet gebruiken met partner

Sextoys alleen voor solo gebruik? Hell to the no! Het is juist geweldig om met je bedpartner(s) te experimenteren met leuke speeltjes. Zo kun je tijdens de penetratieseks je clitoris stimuleren met een kleine vibrator. Dat is vooral handig als je moeilijk klaar kan komen. Een trillende toy kan ervoor zorgen dat jij ook klaarkomt tijdens partnerseks. Verder is het ook leuk om te experimenteren met koppeltoys, zoals de Tiani van LELO. Deze speeltjes zijn speciaal gemaakt om door stelletjes gebruikt te worden. Je kunt de Tiani tijdens de vaginale seks dragen. Je krijgt er een afstandsbediening bij zodat je handsfree de toy kan bedienen.

tiani 3 koppel toy

Niet schoonmaken na gebruik

We get it. Na je sessie met je vibo wil je het liefst voldaan in slaap vallen. Wel is het belangrijk om je speeltje schoon te maken. Dat is beter voor je benedenverdieping én beter voor het materiaal van de toy. Heb je na een solo sexytime geen zin om te cleanen? Dan kun je ‘m natuurlijk de volgende dag meenemen onder de douche voor een schoonmaakbeurt met lauwwarm water en zeep of een speciale toycleaner. Let er wel op dat het speeltje waterproof is. Kan het niet tegen water, bijvoorbeeld omdat het batterijen heeft? Zorg dat je het voorzichtig schoonmaakt. Dep je toys altijd droog met een schone doek of keukenpapier.

Beeld: Pexels

Dit artikel is in samenwerking met LELO tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy