Dit vinden mannen buiten de slaapkamer opwindend

door Julia

Er wordt vaak genoeg gesproken over wat mannen nu echt opwindend vinden in bed, maar hoe zit het met de dingen die we daarbuiten doen? Iets wat totaal niks met sex te maken heeft, maar mannen wel super opwindend vinden?

Ik heb het over de situaties waarin je je begeeft, wanneer je je helemaal niet bewust bent van je sexualiteit. Bijvoorbeeld op je werk of als je onderweg bent naar je werk, in de auto of als je met het openbaar vervoer reist. Of tijdens het boodschappen doen, of winkelen.

Non-sexuele turn ons

De website Superdrug Online Doctor deed onderzoek naar wat zowel mannen als vrouwen opwindend vinden buiten de slaapkamer. Ze stelden 1000 Amerikanen en 1000 Europeanen de vraag: ‘Wat zijn de meest voorkomende non-sexuele turn ons van mannen en vrouwen?’ Op welke plekken voelen mensen de opwinding het vaakst? En wat zijn nu precies de triggers die opwinding veroorzaken?

opwindend

Geur

De geur van iemands parfum is de nummer 1 turn on van zowel mannen als vrouwen in Amerika en Europa. En mensen met een buitenlands accent doen het goed, 10.7 procent geeft aan dat zij dit opwindend vinden. Het dragen van een werkoutfit is ook favoriet; mannen zien vrouwen graag in een huishoudpakje en vrouwen vinden een militair uniform het meest sexy.

Meisjes met staartjes

Dat mannen lang haar bij vrouwen heel aantrekkelijk vinden is bekend, maar uit dit onderzoek blijkt ook dat ze het opwindend vinden als een vrouw haar haar in een paardenstaart of twee staartjes heeft. Dat laatste is wel opvallend, want wanneer zie je eigenlijk nog iemand van boven de 10 jaar met staartjes in haar haar? En, dit komt niet geheel als een verrassing, veel mannen vinden brildragende vrouwen sexy. Ook de chokertrend is een turn on voor de (Amerikaanse) mannen. Ik heb zo’n vermoeden dat dit te maken heeft met de orale sex-associatie; mannen noemen een choker namelijk ‘de zwarte band in pijpen’. Tja.

opwinding

Klein gebaar

Vind je het nou lastig om te flirten met die leuke man in de trein of die knappe collega op werk? Geef hem dan je mooiste glimlach! Uit het onderzoek blijkt namelijk dat mannen wild worden van alleen al een glimlach, 60 procent vindt een glimlach van een vreemde ontzettend opwindend.

Opwindende plekken

Wat locaties betreft ervaren mensen de meeste opwinding op hun werk. Een op de vijf respondenten geeft aan dat dit een turn on voor hen is, het is dan ook de plek waar vele relaties en affaires zijn ontstaan, hello kantoorliefde! Nederlanders en Oostenrijkers worden zo nu en dan opgewonden van het kijken naar niet erotisch tv-programma’s of films. Daarnaast is fileflirten, vooral in België, populair, 14 procent van de mannen en vrouwen wordt hitsig achter het stuur.

Sexy stranger

De respondenten krijgen ook gevoelens van enthousiasme, nervositeit en schaamte als zij opgewonden worden van een persoon die zij niet kennen. Het maakte wel verschil of de respondenten vrijgezel waren, een relatie hadden of getrouwd waren. De singles werden juist enthousiast en nerveus, en de mensen met een relatie vonden het vaker gênant.

 

Kortom, je hebt dus totaal geen invloed op waar je opgewonden van wordt, het hoeft niet eens iets sexueels te zijn. En dat is logisch want we zijn allemaal sexuele wezens, het is geen kwestie van aan of uit zetten. Voel je dus niet gek of raar als je hitsig wordt tijdens die saaie vergadering op werk, door de glimlach van een vreemde of die militair die zojuist voorbijloopt. Je bent niet de enige.

Bron: Atypical Arousal Superdrug Online Doctor
Beeld: Pinterest

Meer over turn ons:

– Turn ons in bed volgens mannen

– Wat er gebeurt met je lijf als je opgewonden bent

– Waar een man gegarandeerd geil van wordt

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy