Alles wat je moet weten over tantrasex

door Charlotte

Tantrasex klinkt behoorlijk mysterieus en spannend. Maar… wat is het nu eigenlijk? Tantra is een 5.000 jaar oude Indiase levensfilosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit centraal staan. Bij tantra draait het om durven genieten van je lichaam. Dit lijkt in eerste instantie misschien wat ingewikkeld, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Onthoud vooral dat tantrasex niet gericht is op het bereiken van een orgasme, maar op liefde, aanraking en elkaar heel bewust aanvoelen. Sounds positive, maar even praktisch… hoe doe je dit nu?! Nou zo!

1. Bereid je slaapkamer voor

Maak de ruimte die je gaat gebruiken (slaapkamer of woonkamer) zo comfy mogelijk. Zorg voor zachte kussens en fijne lakens. Steek wat kaarsjes aan en dim het licht. Zet wat water of wijn klaar en geniet van de ontspannen sfeer die je gecreëerd hebt.

2. Relax

Ga deze ervaring aan met een open mindset. Als je je oncomfortabel voelt, moet je eventjes een momentje voor jezelf nemen. Probeer ademhalingsoefeningen of praat over je gevoelens. Het is belangrijk dat je goed ontspant, zodat je meer van het moment kunt genieten.

3. Bouw de seksuele energie langzaam op

Ga tegenover elkaar zitten en kom samen in ‘de vibe’. Kies voor een gemakkelijke houding in kleermakerszit of met jullie benen over elkaar. Zo bevinden jullie erogene zones zich lekker dicht bij elkaar. Je kunt ook de Yab-Yum positie proberen (zie afbeelding hieronder!). Kijk elkaar voor een lange tijd diep in de ogen aan. In het begin zal het een beetje onwennig voelen, maar houd vol! Op een gegeven moment – na flink wat lachsessies – voelen jullie je helemaal op jullie gemak.

yam yub position

4. Zorg voor een gelijke ademhaling

Pas je ademhaling op elkaar aan. Adem rustig in en uit en blijf elkaar in de ogen kijken. Daarbij kunnen jullie je connectie nog verder versterker door lieve of ondeugende dingen tegen elkaar te zeggen: “Ik vind je spontaniteit zo leuk”, “Ik houd van de manier waarop je op je lip bijt”, “Ik vind het zo fijn als je mijn borsten streelt”. Raak elkaar vervolgens heel zacht met jullie vingertoppen aan. Strijk over elkaars borst en dichtbij jullie geslachtsdelen zonder dat jullie deze ook werkelijk aanraken. Als jullie nog niet in de Yab-Yum houding zitten dan kun je dit nu doen. Geef elkaar ondertussen langzame, zachte, sensuele kussen. Probeer jullie verlangens nog even te bedwingen!

5. Erotische massage

YES! Nu is het tijd voor een erotische massage… Neem uitgebreid de tijd en gebruik diepe, langzame bewegingen. Streel aandachtig het hele lichaam van je geliefde, van boven naar beneden en van links naar rechts. Door elkaar op een sensuele manier aan te raken, leren jullie elkaars lichaam tot in de puntjes kennen. Werk langzaam je weg naar de erogene zones van je partner en laat elkaar trillen van genot!

6. Het echte werk!

Klaar voor jullie happy ending? Ga over op het echte werk! Probeer ook tijdens de sex jullie liefde voor elkaar centraal te stellen. Wanneer jullie je te veel focussen op het orgasme is de ervaring lang niet zo intens. Geloof ons… It’s worth the wait!

Zo, wij zijn er helemaal zen van geworden en gaan het zeker uitproberen! Nog een laatste tip; doordat er bij tantra veel meer tijd besteed wordt aan het voorspel, hebben we als vrouw meer tijd om opgewonden te geraken. En dus een grotere kans om een orgasme te bereiken! Dubbel yes!


Kom je ook? – alles over het vrouwelijk orgasme

Alles weten over het orgasme van de vrouw? De redactie van LotteLust brengt 5 februari haar eerste boek uit: ‘Kom je ook?’. Hierin lees en leer je alles over het vrouwelijk orgasme: van de anatomie tot praktische tips. Bestel het boek en ontvang tijdelijk een gratis toy!

kom je ook lottelust artikel


Meer tips voor intense sex:

Eén gouden sextip voor de meest intense sex van je leven

Intensere orgasmes? Train je sexspieren voor een beter sexleven

7 spannende voorspel ideeën om hem gek te maken

Bron: Ja.be, Feeling, Happinez, Viva.nl, herhealth.nl / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy