By 

Waarom paaldansen de ultieme sensualiteit booster is


Paaldansen is al lang geen ordinaire bezigheid meer die alleen weggelegd is voor strippers en dronken dames en heren in sleazy nachtclubs. Toch zijn de meeste mensen nog steeds verrast als ik het nieuws deel met liefde mijn lichaam om de paal heen te zwaaien. Gelukkig zijn diezelfde mensen net zo geïntrigeerd en willen ze vaak meer te weten komen over wat “dat paaldansen” nou eigenlijk met me doet… Ik zal het jullie vertellen.

Paaldansen = blauwe plekken all over

Belangrijk om te weten is dat er heel veel verschillende type lessen zijn die je kunt volgen. Van technische lessen waar je de basismoves krijgt uitgelegd tot exotische lessen met het leren van een opwindende choreografie als hoofddoel. Voor ieder wat wils dus.

Maar onderschat de kunst der palen niet. Al dat klimmen, zwaaien, hangen, met de billen schudden en sensueel bewegen lijkt meestal niet makkelijk… dat is het dus ook niet! Paaldansen is sporten en hard werken. Paaldansen is het trainen van de spieren en het vergaren van ontelbaar veel blauwe plekken.

Sky high zelfvertrouwen

Wat dubbel zo fijn is, is dat al het harde werk de moeite, tijd en energie meer dan waard is! Naast het shapen van een banging body, bouw je namelijk ook een soort zelfvertrouwen op waar je voorheen misschien niet eens vanaf wist. Het ontwaakt een level aan sensualiteit waardoor je een diepere connectie met jezelf creëert.

Net als met (solo)sex, waarbij je na elke keer de ins en outs van je lichaam steeds meer onder de knie krijgt, leer je tijdens het paaldansen zowel je fysieke als mentale zelf beter kennen. Wat jou de kracht geeft om een stout pakje en hoge stripperhakken aan te trekken en een choreografie in te studeren en op te voeren, zónder enige vorm van schaamte – maar juist vol trots!

Paaldansen is voor iedereen

Het mooie aan de lessen die ik heb mogen volgen is, naast de hierboven genoemde punten, dat niemand elkaar beoordeelt. Man of vrouw, slank of voluptueus, klein, lang, beginnend of gevorderd, gekleed in een lange sportbroek of een kittige body met string, iedereen moedigt elkaar onvoorwaardelijk aan om die ene move te blijven oefenen. En als het dan eindelijk lukt, krijg je ook nog eens een applaus toe. Reden om je te schamen is er dus niet, of je nou een natuurtalent bent of een eeuwige houten Harrie. Denk maar zo: Heel veel mensen vinden het ontzettend eng om überhaupt over de drempel te stappen, maar jij hebt het toch maar mooi gedaan!

En laten we eerlijk wezen… wie wilt zich nou niet ontzettend sexy voelen, een ietwat vunzig dansje leren, de spierkracht opbouwen om op het hoofd te staan en ondersteboven in de paal te hangen, om deze kunsten vervolgens op spectaculaire wijze toe te passen in de slaapkamer?

Paaldansen is een sport die ik met liefde (en lust) beoefen en ook zeker aan kan raden aan zowel de stoute duiveltjes als de zoete engeltjes onder ons. Gewoon doen, dus!

Liever niet paaldansen? Lees over deze sexy sporten:

De nieuwste vorm van bedsport!

5 x sex work-outs

Bekkenbodemspieren oefeningen voor intensere sex!

 

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd. Lees meer van haar werk op Meisjes met praatjes en plaatjes.

Beeld: Pinterest
Kim
About me

Ondeugend, brutaal en een beetje een buitenbeentje, dat is Kim. Iemand die het leven leeft zoals het bedoeld is. Vol overgave, vol passie en vooral hopeloos verliefd.

YOU MIGHT ALSO LIKE

sporten-draagt-bij-sexleven
Beoefen deze 4 sporten voor een gezonder sexleven
May 30, 2018
zelfverzekerd worden in bed
De 10 beste tips om zelfverzekerd te worden in bed
January 29, 2018
vrouwen met tatoeages
Waarom vrouwen met tatoeages een beest zijn in bed
July 13, 2017
vijf belangrijke tips
Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten
June 04, 2017
tattoo chicks zelfvertrouwen2
YES! Tattoo chicks hebben meer zelfvertrouwen
December 18, 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *