Wat wij vrouwen zeggen, versus wat we écht bedoelen

door Elsemieke

Zuchtend rolt hij met zijn ogen. “Zeg nu gewoon eens wat je echt wil! Is dat nu zo moeilijk?” Het antwoord is: Ja, want wij vrouwen zijn best ingewikkelde wezens. Maar als je die handleiding eenmaal door hebt is het eigenlijk hartstikke simpel. Stiekem meelezende mannen: Letten jullie even op?

Wij vrouwen staan er wel een beetje bekend om dat we vaak het ene zeggen, maar toch het andere bedoelen. Guilty! Mannen moeten inmiddels gewoon doorhebben dat ‘Geef me vijf minuten!’ niet automatisch betekent dat hij over een paar minuten met draaiende motor klaar kan staan. Zo zijn er nog een heleboel dingen op te sommen waarbij vrouwen het ene zeggen, maar eigenlijk nét iets anders bedoelen. Handig om aan je lover te laten lezen wanneer hij weer eens een zucht van frustratie slaakt, omdat hij niet begrijpt wat je nu weer van hem wilt.

 

Als je ruzie hebt met je vent smijt je de deur dicht en roept: “Als je het wáágt om binnen te komen!” Stiekem bedoel je eigenlijk: “kom alsjeblieft naar boven om het goed te maken. We schreeuwen dat hij op moet rotten maar eigenlijk willen we gewoon een knuffel.

 

“Nee, hoor, het is jouw beslissing. Als jij tot vanavond laat wil gamen bij vrienden moet je dat gewoon doen, het maakt mij echt niet uit!” Maar oh oh oh als hij dat ook daadwerkelijk doet en er niet voor kiest om gezellig met jou een filmpje te kijken. Dat snapt hij toch ook wel?

 

“Ik heb echt even een tijd voor mezelf nodig.” Au, pijnlijk dit. Hij hoeft echt niet te denken dat het nog iets gaat worden tussen jullie. Sterker nog, je bent hem spuugzat maar durft dat niet recht in zijn gezicht te zeggen. Het is over en uit tussen jullie, maar het blijft moeilijk om hem te kwetsen. Dus kies je maar voor de subtielere aanpak en hoop je dat hij begrijpt dat hij je met rust moet laten.

 

Je scharrel duwt je enthousiast achterover op het bed en trekt snel je shirt over je hoofd, zodat hij je net gekochte lingeriesetje spot. “Mooi! Heb je dat nieuw?” Direct schud je je hoofd. “Nee joh, dat had ik nog ergens in de kast liggen!” Echt niet dat je hem aan zijn neus gaat hangen dat je vanmiddag uren in de lingeriewinkel hebt doorgebracht om een sexy setje te scoren voor jullie date van vanavond.

 

“Boos, ik?! Nee, hoor, ik ben helemaal niet boos!” Nee, je lover hoeft niet te denken dat je boos bent. Sterker nog: je bent LAAIEND! En hij kan maar beter vér bij je uit de buurt blijven.

 

“Sorry schat, ik hoorde je niet. Wat zei je?” Stiekem doe je alsof je hem niet gehoord hebt en geef je hem nog een kans om zijn opmerking bij te stellen, of op z’n minst anders te formuleren. Hij moet vooral doen wat hij niet laten kan, maar je wil nu eenmaal niet horen dat hij vandaag weer niet heeft gestofzuigd, omdat er echt een héle belangrijke wedstrijd op televisie was. Mánnen…

 

Semi-nonchalant vraag je de vent waar je al een tijdje mee afspreekt wat hij doet vanavond. “Niet zo veel, een beetje voetbal kijken met vrienden. Wat dan?” “Oh niks, gewoon benieuwd. Ik ga ook lekker met vriendinnen de stad in, heerlijk!” Dat wordt maar snel die make-up van je gezicht boenen en je pyjama aantrekken. Ach, die strakke broek waar je billen zo mooi in uitkomen zat toch al niet zo lekker. Jammer voor hem.

 

Over billen gesproken: “Heb ik een dikke kont in deze broek?” is ook favoriet. Maar in tegenstelling tot wat de meeste mannen denken is dit geen strikvraag. We willen namelijk gewoon liever niet voor lul lopen.

 

Herkenbaar? Welke dingen heb jij laatst nog gezegd terwijl je iets anders bedoelde of dat je ergens onderuit wilde komen? Laat het me weten in de comments!

 

Dit is een gastblog van Elsemieke.

 

Beeld: Pinterest

1 reactie

Babs 17 maart 2018 - 17:45

Herkenbare ‘mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus’- relatieproblematiek. Wat het voor mij als vrouw (en meisje) lastig maakt, is dat ik helemaal niet zo communiceer.

Als ik zeg: geef me nog 9 minuten, dan bedoel ik dat ook.
Wanneer de man in mijn leven als het ware toestemming vraagt om te gaan gamen, is dat een afknapper an sich. Als hij het toch vraagt en ik het helemaal prima vind, bedoel ik niet dat liever samen een film wil kijken.
Als ik dat wel wilde, zou ik dat gezegd hebben en de keus bij hem laten.

Er zijn mannen die denken door dit soort schrijfsels dat ze deze ‘vertaalslag’ bij alle vrouwen moeten maken. Het kan heus uitdagend zijn om uit te leggen dat je dit liever niet hebt.
Het ongeloof en de verbazing wanneer je zegt: ga lekker met je vrienden hangen en heb plezier, kan schattig zijn en vermoeiend tegelijkertijd. Vooral als je manlief steeds moet bevestigen dat je wel bedoelt wat je zegt.

Wat ik wil zeggen is dat niet elke vrouw zo communiceert. En dat de mannen dit zouden moeten weten.

( Wat niet wegneemt dat vrouwen vaak wel ‘zo zijn’ of denken dat ze zich zo horen te gedragen.)

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy