Wat is squirten?

door Lotte

Squirten is hot topic. Dat komt vooral om het voor veel mannen, vrouwen maar ook wetenschappers nog steeds een mysterieus onderwerp is.

“Waarom kunnen niet alle vrouwen squirten”, “is het hetzelfde als vrouwelijke ejaculatie” en “is het plas”? Enkele vragen die vaak naar voren komen als het over het onderwerp squirten gaat. Wij hebben diep in de materie gedoken om precies uit te vinden wat het geheimzinnige fenomeen nu precies inhoudt.

Is squirten hetzelfde als plassen?

Voor een onderzoek van de Journal of Sexual Medicine hebben onderzoekers zeven squirters verzameld om erachter te komen wat precies gebeurt tijdens zo’n sexueel fonteintje. Uit hun onderzoek zijn meerdere nieuwe feiten over squirten ontdekt. Ten eerste: jep, de vloeistof die uit de vagina komt, zou inderdaad urine zijn. Iew, dat maakt het hele fenomeen een stuk minder sexy.

De onderzoekers kwamen zo tot deze conclusie: De proefpersonen gaven een urinemonster moesten daarna plassen. Vervolgens werd onder de echo bekeken of hun blaas leeg was. Toen gingen ze naar de onderzoekskamer, alleen of met een partner, waar ze begonnen met (solo)sex. Zonder klaar te komen. Zodra de proefpersonen opgewonden genoeg waren, werd er weer onder een echo gekeken hoe vol hun blaas was. En inderdaad, er was een beetje vocht bijgekomen. Dat was logisch, want er was best wat tijd verstreken. Toen werden de vrouwen weer naar de kamer gebracht waar ze doorgingen met de sex tot ze squirten. Daarna werden ze weer onder de echo gelegd. Je ziet ‘m al aankomen: hun blazen waren helemaal leeg.

spuitend klaarkomen squirten

In het laboratorium werd ook ontdekt dat de vloeistof hetzelfde is opgebouwd als urine. De vloeistof komt uit de blaas en de chemische analyse wees uit dat het uit de nieren komt. Dus we kunnen (helaas?) concluderen dat het waterige urine is wat uit je komt als je squirt. Maar als je op het wereld wijde web zoekt naar ervaringen, kun je lezen dat (onder andere) mannen zeggen dat de vloeistof niet smaakt naar plas en ook veel lichter van kleur is. Dat stelt ons in ieder geval wat gerust.

Met welke stimulatie krijg je een spuitend orgasme?

Spuitend klaarkomen, een ander woord voor squirten, wordt meestal geassocieerd met G-spot stimulatie. Door de G-spot bij een vrouw te stimuleren zwelt de urethrale spons (deze zit tussen de blaas en de vagina) op. Sommige vrouwen kunnen gaan squirten als een opgezwollen G-spot met een ‘kom hier’-beweging wordt gestimuleerd. Door de zwelling voel je je druk op je blaas. Wanneer je je spieren ontspant en toegeeft aan de geweldige stimulatie… Poef, dan zou je kunnen gaan squirten. Zie de video hieronder voor een animatie.

Is squirten hetzelfde als vrouwelijke ejaculatie?

Laten we weer een fabel over squirten uit de wereld halen. De meeste mensen denken dat de twee termen synoniemen van elkaar zijn, maar niets in minder waar. Vrouwelijke ejaculatie komt uit de vrouwelijke prostaat. Yes, die hebben we… Squirt-vloeistof geeft meer een spuiteffect en komt uit de urethra. Vrouwelijke ejaculatie gebeurt in de vagina zelf en heeft ongeveer dezelfde consistentie als speeksel.

Bron: Journal of Sexual Medicine/Buzzfeed / Beeld: Pinterest

Sextoys voor een spuitend orgasme

Wil je ook leren squirten? Stay tuned voor een uitgebreid artikelen hoe je te werk gaat. Oefen ondertussen zelf met deze speeltjes: spuitend klaarkomen squirten

Shop ze hier:

System JO G-Spot Gel Mild 10 CC – 10 ml

Posh Mini stamper G-Spot – Vibrator

G-Spot en Clitoris Vibrator – Paars

Europe magic wand Vibrator Magic Wand Genius G-spot – Opzetstuk

G Spot Vibrator

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy