Het vijfje van Leidse

door Esther

Zoals jullie uit mijn verhaaltjes hebben kunnen opmaken, ben ik vaak genoeg te bekennen op het altijd gezellige Leidseplein. Voor de non-Amsterdammers zal ik even een korte toelichting geven; Leidse is een plein in het centrum van ons mooie stadje waar zich allerlei kroegen en clubs bevinden. Aan de ene kant van het plein vind je op de Korte Leidse Dwarsstraat een paar trendy clubs zoals de Jimmy Woo. De andere kant van dit zijstraatje zit voornamelijk vol met heel toeristische tenten waar je als Amsterdammer liever niet komt. Parallel aan de Korte Leidse Dwars heb je de Lange Leidse Dwars waar je wederom toeristische tenten zal tegenkomt maar ook een aantal bekende kroegen waar veel studenten en andere Amsterdammers komen. Denk hierbij aan De Bubbels, De Kleine Cooldown en de zaak van Lil Kleine: Het Lammetje.

Kort gezegd heb je op Leidse dus de trendy clubs, de tourist traps en de ordinaire doch uiterst gezellige feestcafé’s. Over die laatste categorie wil ik het vandaag even met jullie hebben. Hoewel er hier en daar wel een vrouw achter de bar staat, bestaat het personeel in de kroegen voornamelijk uit mannen. Waar je in Amsterdam in winkels en restaurants vaak genoeg personeel tegenkomt dat geen Nederlands spreekt, zijn de gasten achter de bar op Leidse stuk voor stuk Hollands.

Nederlandse mannen staan er natuurlijk om bekend dat ze ietwat grove humor hebben en een tikkeltje bot kunnen zijn. De gasten die op en rondom het Leidseplein werken zijn hier misschien nog wel het perfecte voorbeeld van. Daarbij zijn ze als barmannen altijd omringd door drank en vrouwen en is elke avond dus een nieuwe gelegenheid om een lekker mokkel te regelen.

Het zal je niet verbazen dat veel van deze mannen een beetje haantjes zijn. Ze nemen het elkaar daarom ook niet altijd in dank af als een van hun collega’s naar bed gaat met een dame die zij al een keer gehad hebben. Gelukkig hebben ze hier een systeem op bedacht; Het Leidse vijfje.

Het werkt als volgt: Als je als Leidseplein boy naar bed gaat met een meisje die daarvoor al een keer bij één van je concullega’s gelogeerd heeft, moet jij hem 5 euro betalen. Een vriendin van mij heeft bijvoorbeeld een tijdje met een gast gescharreld die bij het Lammetje werkte. Toen ze maanden later een keer in bed belandde met Tim, een van de mannen van de Bubbels, is hij de volgende dag met een vijfje naar Het Lammetje gegaan om zijn schuld af te betalen. Mocht zij in de toekomst nou met een andere Leidse barman het bed in duiken, dan moet deze geluksvogel bij zowel de Bubbels als het Lammetje vijf euro langsbrengen.

Hoe ik erachter kwam dat de mannen deze regels hebben, heeft alles te maken met De Preutse Bartender die ik een jaar geleden een keer bij mij thuis uitnodigde.

Hij wist tot voor kort niet dat hij voorkwam in een verhaaltje op Lottelust. Een paar anderen bartenders van Leidse hadden de blog echter wel gelezen en waren er dus van op de hoogte dat hij een, niet zo succesvol, avontuurtje met mij had beleefd.

Ondertussen was er onder een aantal andere bartenders een kleine competitie ontstaan of het iemand zou lukken om de hoofdrol te spelen in één van mijn verhaaltjes en dan wél goed uit de verf te komen. Natuurlijk was ik hier niet van op de hoogte maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een super leuke avond heb gehad.

Zoals wel vaker was ik uiteten met Anne en besloten we na het dessert dat het wel weer eens tijd was voor een ordinair avondje dansen en springen op ons favoriete plein. We rekenen af, bestellen een Uber en stappen een kwartier later uit op de hoek van de Prinsengracht en de Leidsestraat. We steken vlug onze paraplu’s op en wandelen door de regen naar de Hotshots. We kletsen even bij met onze grote vriend achter de bar, drinken een Vodka Ginger ale en verkassen vervolgens naar de Bubbels.

In de Bubbels worden we hartelijk ontvangen door Tim, de scharrel van Anne die vijf euro voor haar heeft moeten neertellen bij de overburen. Hij regelt drankjes voor ons en schenkt dan niet drie, maar vier shots voor onze neus in. Voor ik het weet, haalt hij er een collega bij die met ons proost en vierde shotje moeiteloos achterover gooit. Als de glazen leeg zijn kijkt deze nieuwe jongen me aan. “Ik zal me even voorstellen,” zegt hij “Ik ben Bram, je nieuwe favoriete bartender.” “Is dat zo?” Vraag ik terwijl ik hem eens even goed bekijk. Ik kan niet ontkennen dat Bram er goed uitziet maar wil me niet meteen laten kennen dus speel ik een beetje hard to get.

Anne en ik nemen onze drankjes mee en draaien onze ruggen naar de mannen toe. Eerst maar eens de dansvloer verkennen om te checken of er niet wat leukers te vinden valt. We dansen, blèren wat nummers mee en kletsen met een stelletje jonge jongens maar besluiten uiteindelijk toch dat we onze pijlen vanavond richten op de heren achter de bar. Als we terug gaan om nieuwe drankjes te scoren worden we snel genoeg uitgenodigd voor een after. We wachten de heren na sluit op tot ze klaar zijn met de kassa tellen en de bar poetsen en vertrekken dan met z’n vieren naar het huis van Bram.

Bram blijkt in een appartementje te wonen in Oost. Zijn huis is netter dan ik van de gemiddelde man gewend ben en hij voorziet ons als een ware gastheer direct van een glas water en een Vodka Sprite. Als we gezellig op de bank zitten, stelt Tim voor om een spelletje te doen. “Kennen jullie Picolo?” vraagt hij met een ondeugende grijns op zijn gezicht. “Ja!” roep ik opgetogen, “Die app vind ik altijd wel lachen, laten we spelen.” Bram geeft Tim een high five waarna Tim snel zijn telefoon pakt om de app te openen.

Waarom de jongens zo enthousiast zijn wordt me al vrij snel duidelijk. De vragen en opdrachten die we krijgen, zijn heel anders dan ik me herinner van de keren hiervoor dat ik Picolo gespeeld heb. Blijkbaar heeft Tim de Picolo Caliente versie voor ons aangezet, waarin de spelers bij elke vraag worden uitgedaagd om iets spannends te doen. Al snel hebben we alle vier minstens een kledingstuk uitgetrokken, opgebiecht wat onze fetish is en uitgebeeld hoe we klaarkomen. De sfeer zit er al goed in maar ik begin pas echt een beetje geil te worden als Anne en ik gevraagd worden met elkaar te tongen.

Na wat gegiechel en getwijfel, hakt zij de knoop door en zoent me vol overtuiging. Ik voel de ogen van de mannen naar ons staren. De kriebels racen door mijn lijf terwijl ik Anne’s zachte lippen op de mijne voel. Ik proef haar tong en kan het niet laten mijn hand over haar dijen te laten glijden. Als ik op het punt sta mezelf te verliezen in deze heftige zoen, voel ik ineens Bram’s hand in mijn nek. Hij veegt voorzichtig mijn haar aan de kant en kust mijn hals. Alsof het zo afgesproken is, maakt Anne haar lippen los van de mijne waarop ik me in één beweging omdraai naar Bram. Onze zoen is gretiger, wilder maar daarmee niet minder intens. Het is duidelijk dat Bram al behoorlijk opgewonden is geraakt door Anne en mij zo samen te zien want voor ik het weet maakt hij behendig mijn bh los onder mijn jurkje.

Als ik even opkijk zie ik dat Anne en Tim elkaar ook hebben gevonden. Een vreemd soort jaloezie bekruipt me als ik hen zo samen zie. Bram ziet aan me wat ik wil en moedigt me aan om Anne’s aandacht te trekken. Ik ga achter haar zitten en kus haar nek. Mijn handen laat ik ondertussen over haar mooie, volle borsten glijden. Als Tim haar even loslaat, trekt ze snel haar shirtje uit en draait zich naar me toe, om mij weer te kunnen zoenen.

Bram stelt voor om van de bank naar zijn bed te verhuizen dus volgen we hem naar de slaapkamer. Bij zijn bed staat nog een klein bankje. Als Tim aanstalten maakt om op het bed te gaan zitten, houdt Bram hem tegen. “Bro,” zegt hij zacht “Geef die meiden even de ruimte. Wij gaan hier zitten.” Terwijl Anne en ik op bed verder gaan waar we zijn gebleven, nemen de mannen plaats op het bankje.

Heel even schiet het door mijn hoofd dat dit allemaal wel een beetje gek is, maar als ik naar Anne kijk verdwijnen mijn twijfels. Voorzichtig trekt ze mijn jurkje uit. Ik voel hoe haar zachte handen mijn lichaam strelen en zie vanuit mijn ooghoek dat het de mannen allemaal een beetje teveel is geworden. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zitten ze naast elkaar met hun broek op de enkels en hun lul in hun hand. Ondanks dat het er redelijk bizar uitziet, windt het me op om zo bekeken te worden.

Anne lijkt dezelfde reactie te hebben want als ik mijn vinger voorzichtig tussen haar benen laat glippen, voel ik door haar string heen al dat ze behoorlijk nat is. Zachtjes duw ik haar achterover. Als ze op haar rug ligt, kijkt ze me heel even aan. Ik knipoog naar haar om te bevestigen dat het allemaal goed gaat. Ze ontspant zich en laat mij met mijn tong haar lichaam verkennen. Ondanks dat ik weinig ervaring heb met vrouwen, is het vrouwelijk lichaam natuurlijk bekend terrein voor me. Als Anne zachtjes begint te kreunen, ga ik helemaal op in waar ik mee bezig ben. Het lijkt wel alsof niets anders op de wereld er nog toe doet behalve haar orgasme.

Als ze haar hoogtepunt bereikt, hoor ik vanaf de bank ook een luide kreun. Tim komt schokkend klaar en staat vervolgens op naar de badkamer te gaan. Anne kijkt me verlegen aan en fluistert dat ze even een momentje nodig heeft om bij te komen. Ze volgt Tim de slaapkamer uit om een glaasje water te drinken.

Bram zit nog altijd op de bank in de slaapkamer en kijkt me een beetje beduusd aan. Ik klauter van het bed af en loop op hem af. Zijn lul is nog altijd keihard en ik ben nog altijd bloedgeil. Ik ga met mijn benen aan weerszijde van bram zitten en terwijl ik hem aan blijf kijken laat ik mezelf langzaam op zijn harde penis zakken. “Fuck, wat ben jij nat zeg.” zegt hij met hese stem terwijl hij me stevig bij mijn heupen vast pakt. Ik laat hem met zijn handen het tempo bepalen en geniet van elke stoot. Voor ik het weet, is ook Bram klaargekomen en kijkt hij me aan met een voldane blik in zijn ogen.

Na een minuut verbreekt hij de stilte. “Ik ga eens even kijken of ik wel cash heb,” zegt hij. Verbaasd kijk ik hem aan: “Waar heb jij het nou over?” vraag ik een tikkeltje beledigd, “Je gaat me toch geen fooi geven ofzo.” “Nee joh mop, ben je mal.” antwoordt hij snel. “Ik moet morgen vijf euro gaan langs brengen bij De Kleine.”

Jaren geleden heb ik een zomer op Mallorca gewerkt en ik weet dat de Nederlandse bars in El Arenal hetzelfde systeem hanteerden. Het zou me niks verbazen als er in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam ook dit soort bontjes gesmeed worden. Weet jij hier nog juicy details over, laat het ons weten in de comments!

Volg Esther ook via haar instagram!

Meer blogs van Esther:

De inwijding van mijn nieuwe appartement

Wraak op zijn ex

Consensual non-consent

1 reactie

Nova 4 maart 2021 - 03:30

Hey Esther,
ik heb zelf ook op het leidse gewerkt, op Ibiza en Mallorca. Bij alle tenten waar ik heb gewerkt deden ze dit ook. Zelfs onder de vrouwelijke collega’s was dit een ding. Op de vijfjes schreef je dan van: (je eigen naam) voor: (de gene die je voor was) en dan eventueel het slachtoffer maar die mannen wisten meestal de naam al niet eens meer. Onder de collega’s zelf was er ook een dingetje, we noemde het de soaboom… i know niet echt aantrekkelijk. Maar het was een soort van stam boom met alle collega’s en dan trok je een lijntje met de gene met wie je seks had gehad. Als iemand dan een soa kreeg kon je makkelijk achterhalen wie die ook had en van wie je hem had gekregen. Hoop dat dit een beetje interessant was. Ik vind je stukjes trouwens erg leuk, herken mezelf er soms een beetje in. Keep up the good work!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy