Nederlanders vinden zichzelf super sexy

door Julia

Van alle Europeanen vinden wij onszelf het meest sexy zo blijkt uit onderzoek. Nederlandse singles vinden zichzelf dan wel super sexy, maar een extreme behoefte aan sex is er niet.

 

Online datingbureau Lexa deed onderzoek naar het sexyiness level van 9600 Europese singles. Hoe aantrekkelijk vinden zij zichzelf?

 

Super sexy

De singles moesten door middel van een cijfer (1 t/m 10) aangeven in hoeverre zij zichzelf als een sexy persoon zien. Een verrassende uitslag, waarbij de Dutchies het hoogst scoorden met een 5,7. Al is dat cijfer natuurlijk nog niet iets om over de daken te schreeuwen, het is net aan een voldoende, toch is het positief. De Spanjaarden zaten er niet ver achter, zij geven zichzelf een 5,6 voor sexyiness. Het lijstje is als volgt:

  1. Nederlanders 5,7
  2. Spanjaarden 5,6
  3. Italianen 5,2
  4. Duitsers 4,9
  5. Fransen 4,9
  6. Zweden 4,7
  7. Engelsen 4,4

Het enige wat mij opvalt in dit lijstje is de plek waar de Fransen staan. Met een 4,9 zien ze zichzelf verre van super sexy, terwijl de mannen er om bekend staan dat zij echte charmeurs zijn.

 

Hoogst scorende libido

Qua sexyness level staan de Nederlanders dan wel op een, maar als het om de sex frequentie gaat liggen we ver achter de Spanjaarden en de Fransen. Een kwart van de Dutchies (25%) geeft aan dat zij in het begin van een nieuwe relatie dagelijks sex hebben met hun partner. Dat is normaal in het begin, als je elkaar nog aan het ontdekken bent. Maar dat betekent dus dat 75% minder vaak met elkaar tussen de lakens duikt. Of dat nu een paar keer per week is of een paar keer per maand. Al hoor je ons niet zeggen dat dit slecht is, meer betekent niet altijd beter. Het kan ook zijn dat Nederlanders zich gewoon beter kunnen beheersen, wat betreft ons libido. Daar kunnen de Spanjaarden en de Fransen nog wat van leren, 44% geeft aan dat zij iedere dag sex hebben als ze net een relatie starten. Bij de Italianen is dit 41%.

 

Serieus of niet

Een verklaring waarom Nederlanders, met name vrouwen blijkt uit het onderzoek, minder vaak sex hebben in het begin van de relatie is omdat zij aan het aftasten zijn. Vaak wordt gedacht als een man meteen veel sex wil, dat dit het enige is wat hij wil van de relatie. Dus als je als vrouw op zoek bent naar iets serieuzer, dan houd je de boot wat meer af. Logisch. Volgens mij hangt het heel erg af van de persoon, waar hij naar op zoek is en of dat past bij waar zij naar op zoek is. Een datingsite heeft over het algemeen al een wat serieuzere insteek dan een datingapp, maar dan nog weet je nooit van tevoren wat iemand z’n intenties zijn. Er is niks mis met een beetje voorzichtigheid, dus als je het mij vraagt is dit juist positief.

 

Bron: Lexa
Beeld: YouTube Negin Mirsalehi

 

Meer over sexyness:

Getest: Vinden mannen je knapper als je rood draagt?

Jouw meest sexy eigenschap volgens je sterrenbeeld

Dit is de belangrijkste eigenschap van een potentiële love interest volgens Nederlandse singles

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy