Getest: Vinden mannen je knapper als je rood draagt?

door Lotte

Het is een veel gehoord datingadvies: draag rode kleding. Waarom? Het bloed van mannen zou sneller gaan stromen van een rood jurkje of topje. Het klinkt best logisch: rood is de kleur van passie. Youtuber Hayley Quinn was nieuwsgierig of het in de praktijk écht werkt. Daarom bedacht ze een sociaal experiment. Ze liep in een felrode jas over straat en filmde de reacties van mannen. 

Knapper met een rode jas

Hayley begint haar test op datingapp Bumble. In de video laat ze zien hoe ze op al haar profielfoto’s een rood kledingstuk draagt. En inderdaad: de reacties stromen binnen. In drie minuten krijgt ze al 74 matches!

Dan is het tijd om het experiment op straat te testen. Hayley zegt normaal gesproken nooit aangesproken te worden op straat. Zou een touch of red daar verandering in brengen? Uit de video blijkt van wel! Vrijwel direct wordt ze aangesproken door een man die haar mee uit vraagt. Rood dragen werkt verrassend genoeg inderdaad is de conclusie van Hayley. Volgens haar komt het doordat ze extra opvalt in de felle kleur.

Wil je dus meer matches op een datingsite en aantrekkelijker gevonden worden in real life of in het algemeen? Little red coat, it is!

Meer over daten:

Deze Nederlandse namen krijgen de meeste likes op een datingsite

De beste openingszin op datingapps is

Vijf redenen waarom je ja moet zeggen tegen die eerste date

Beeld: Sezan

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy