Dit is de belangrijkste eigenschap van een potentiële love interest volgens singles

door Julia

Wat vinden de meeste mensen nu niet alleen de belangrijkste eigenschap, maar ook de meest aantrekkelijkste bij een potentiële partner? Parship legden deze vraag voor aan duizend Nederlandse singles.

 

Het onderzoek werd speciaal uitgevoerd vanwege de dag van de lach, jawel er bestaat een officiële ‘humor dag,’ dit is namelijk op zondag 7 mei.

 

In een deuk

En dat is dan meteen wat dit onderzoek eigenlijk bevestigd; singles vinden humor het belangrijkst in een potentiële love interest. Iemand waar ze mee in een deuk kunnen liggen is volgens driekwart van de vrijgezellen, super aantrekkelijk. Als ze moeten kiezen tussen good looks en humor is de keuze snel gemaakt, acht op de tien gaat dan voor de tweede optie. Vooral vrouwen vinden dit heel belangrijk (88%), maar ook de mannen (70%) geven aan dat zij liever een vrouw daten die grappig is dan eentje die heel knap is.

 

Liever blut en grappig

De singles werd ook gevraagd naar humor in verhouding tot geld, of iemand het goed voor elkaar heeft. Een rijke date is niks waard als hij of zij niet de lachers op de hand heeft, zo vindt 88 procent. Nu hangt het er natuurlijk vanaf of je dan ook dezelfde humor hebt, maar punt is als je je date kunt laten lachen kom je een heel eind. Zo geeft 96 procent van de vrijgezellen aan dat zij dit een hele belangrijke eigenschap vinden en hier dus ook op letten in hun zoektocht naar de ware. De meerderheid (85%) zegt dat zij dit zelfs een turn off vinden als hun date geen humor heeft, of in ieder geval niet dezelfde soort humor. De meeste van hen (52%) laat het dan ook na deze conclusie afweten en gaat niet verder met de betreffende persoon.

 

Iemand laten lachen

Naast het feit dat hun date grappig moet zijn, vinden de singles het ook erg leuk als hij of zij om hen kan lachen. Twee derde van de ondervraagden vindt het geweldig als ze hun potentiële love interest aan het lachen kunnen maken. Logisch ook, het staat natuurlijk wel in lijn met, ‘het hebben van dezelfde humor’.

 

Vind jij humor ook zo belangrijk? Wat zijn jouw ervaringen met mannen die je aan het lachen maakten? Laat het me weten in de comments!

 

Bron: Parship
Beeld: Pinterest

Meer over daten en humor:

Is je vriend ook je beste mattie? Zo kom je erachter

10 redenen waarom een man met humor geweldig is

De perfecte eerste date volgens Nederlandse singles

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy