By 

Ik ben nieuwsgierig naar sex met een vrouw, wat kan ik verwachten? – VrijVraag #5


Seksuologe Mandy Ronda beantwoordt in de nieuwe rubriek VrijVraag de komende weken al jullie vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in.

 

“Ik ben nieuwsgierig naar sex met een vrouw. Wat kun je nou echt verwachten van sex tussen twee vrouwen?” 

– Daisy

 

Elk mens is anders

Leuk dat je nieuwsgierig bent! Nieuwsgierigheid zorgt voor een levenslang opwindend sexleven. Als je nergens meer nieuwsgierig naar bent, wordt het een saaie boel.

Eigenlijk kun je niet iets over lesbische sex zeggen dat per definitie onderscheidend is van heteroseksuele sex. Sex met elk mens is anders, onafhankelijk van welk geslacht die persoon heeft. Aantrekkingskracht, seksuele chemie, een intieme connectie, respect, communicatie, de eigen stemming en energiepeil: dat zijn factoren die veel bepalender zijn of sex met iemand fijn is.

Zachter en sensueler

Wel is het zo dat het vrouwenlichaam door een lagere testosteronspiegel zachter aanvoelt dan een mannenlichaam. Vrouwen hebben minder lichaamsbeharing en vaak een zachte huid. Sex met een vrouw kan daardoor sensueler voelen. Vrouwen hebben geen snor, baard of stoppels dus zoenen kan ook aangenamer zijn.

Misschien wel het grootste pluspunt: vrouwen weten wat vrouwen lekker vinden: ze zijn er immers zelf één. Ze weten welke plekjes hoe te beroeren waardoor de sex vloeiender kan ontstaan en fijner kan aanvoelen. Dat geldt natuurlijk alleen als je sex hebt met een vrouw die zelf ook in contact is met haar lijf en weet wat ze wel en niet prettig vindt. Voor iedereen geldt, hoe meer je je eigen seksualiteit verkent en kent en hoe vrijer je je voelt in seksualiteit, hoe fijner het is die met iemand anders te delen.

Man versus vrouw

Vrouwen kijken net zo goed als mannen naar porno, wat meestal door en voor mannen gemaakt seksuele beelden zijn – en leren daardoor ook onbewust seksueel gedrag aan, wat ver kan staan van hoe ze zich authentiek en van nature zouden gedragen tussen de lakens. Waar mannen vaker last hebben van prestatiedruk en doelgerichtheid in de sex, hebben vrouwen vaker de neiging een ‘showtje’ op te voeren. Terwijl het natuurlijk niet gaat om het laten zien van welke ‘trucjes’ je in bed kunt opvoeren.

Seksuele voorkeuren zijn daarnaast natuurlijk heel persoonlijk. Waar de ene vrouw wat stevigere sex fijn vindt, vindt de andere vrouw meer sensuele prikkeling opwindend. Seksuele voorkeuren fluctueren ook, soms heb je zin in het één en een andere keer in het ander. Welk geslacht je hebt, maakt daarbij niet uit.

Open mind

Probeer dus geen verwachtingen te creëren over lesbische sex: ga er net zo open in, als bij heteroseksuele seks. Ga af op de chemie en connectie die je voelt en geniet van wat ontstaat in het moment zonder teveel stil te staan bij hoe sex tussen twee vrouwen zou ‘moeten’ zijn.

 

Heb jij ook een brandende VrijVraag voor Mandy? Stuur je vraag (anoniem) in via redactie[at]lottelust.nl, via een reactie onder dit artikel of via een privébericht op FacebookTwitter of Instagram.

Meer over sex met een vrouw:

Wat je niet moet vragen aan een lesbische vrouw (+de antwoorden)

Waarom vrouwen vaker bisexueel zijn dan mannen

10 hete standjes voor lesbiennes

Beeld: Tumblr
Mandy Ronda
About me

Mandy Ronda is psychotherapeut en antropoloog en sinds 2010 werkzaam als seksuologe. Ze geeft seminars, masterclasses en coacht singles en stellen naar een sexleven met meer plezier, passie en intimiteit. Ze is ook auteur van De Kunst van het Schaamteloos Genieten. Elke week beantwoordt ze voor LotteLust een lezersvraag in de rubriek "VrijVraag".

YOU MIGHT ALSO LIKE

squirten
Waarom is squirten makkelijker met een partner dan alleen? – Vrijvraag #35
March 01, 2019
Kun je leren deepthroaten? – VrijVraag #34
February 22, 2019
bdsm voor ons
Hoe weet ik of BDSM iets voor mij en mijn partner is? – VrijVraag #33
February 15, 2019
Wat kan ik doen tegen een pijnlijk orgasme? – VrijVraag #32
February 09, 2019
blauwe ballen vrouwen
Kunnen vrouwen ook last krijgen van blauwe ballen? – VrijVraag #31
February 02, 2019
Wat is de fijnste manier om sex in een rolstoel te hebben? – VrijVraag #30
January 18, 2019
anaal orgasme
Ik wil anale sex proberen, hoe pak ik dat aan? – VrijVraag #29
January 11, 2019
vriend geen stijve
Help! Mijn vriend kan opeens geen stijve meer behouden – VrijVraag #28
January 04, 2019
vrijvraag-spuit
Ik ben een man en ik spuit tijdens een orgasme niet meer, wat nu? – VrijVraag #26
December 21, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *