Mijn vriend wil een Golden shower proberen, wat nu? – VrijVraag #48

door Marjolein

Elke vrijdag geeft seksuologe Marjolein antwoord op al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen in de rubriek VrijVraag.

“Mijn vriend heeft interesse in een Golden shower, wat te doen?”

Florien (34)

Ver-van-mijn-bed-show

Als psycholoog/seksuoloog wordt er verwacht dat je tijdens gesprekken met cliënten zo min mogelijk te veroordelen hebt en zo open minded mogelijk bent. Eerlijk gezegd, heb ik – net als iedereen – ideeën over wat in mijn wereld lekker of normaal is om op seksueel gebied mee te experimenteren. Ik moet eerlijk zeggen dat Golden showers een ver-van-mijn-bed-showtje is en ook onbekend terrein en voelt ook wel een beetje… anders. Uit vakliteratuur word ik niet veel wijzer. Plasseks wordt wel beschreven als een onderdeel binnen de BDSM-wereld, maar daar blijft het bij. In mijn werk en daarbuiten heb ik nooit iemand gesproken die hier seksuele opwinding of spanning van kreeg. Toch kom je deze parafilie, urofilie genaamd, veel op de 18+-afdeling van het internet tegen.

Wat is een Golden shower?

Over Golden showers en plasseks zijn nogal wat misverstanden. Nee, het hoeft niet altijd zo te zijn dat er in iemand zijn mond geplast wordt. Net zoals bij vele fetisjen zijn er allerlei mogelijkheden en vormen. Van mini tot extreem. Men kan ook opgewonden raken van eigen plas of de ander zijn plas te zien, ruiken (waarschijnlijk zowel vers als opgedroogd), voelen, proeven of drinken. Je kan toekijken hoe iemand over zichzelf plast of je kunt je laten toeschouwen wanneer je dit zelf doet zowel naakt of juist met kleren aan. En je kan uiteraard over iemand heen plassen of over je heen laten plassen. Over bepaalde lichaamsdelen of juist over het hele lichaam. Dan is er ook een fetisj voor broekplassen of iemand zien broekplassen, dat heet omorashi.

Waarom is het opwindend?

Vraag je je af waarom iemand hier seksueel opgewonden van wordt? Een parafilie is een seksuele voorkeur gericht op niet-menselijke objecten of bijvoorbeeld vernederen of vernederd worden. Er ontstaat opwinding wanneer de aandacht hierop wordt gericht of de parafilie in het seksspel wordt betrokken. Ergens in de seksuele ontwikkeling is deze parafilie love map ontstaan. De blauwdruk van onze seksuele voorkeuren. Het zou kunnen zijn dat mensen het taboe of het verbod, ‘kan echt niet’-aspect spannend vinden. Wij leren al van kleins af aan dat je netjes in de pot plast. Dus bij plasseks overtreed je hiermee alle opvoedkundige regels, wat spannend kan maken. Het is stout en ondeugend. Het ‘niet normale’ of ‘vieze’ kan opwindend zijn. Daarnaast kan er seksuele opwinding ontstaan vanwege het gevoel van verschil in machtsverhouding tussen twee personen bij deze BDSM-vorm. Het kan voelen als vernederd en onderdanig wanneer er over jou heen wordt geplast en dominant en overheersend wanneer jij de plasser bent. Voor anderen is dit juist een teken van liefde, vertrouwen en aanbidden omdat het zo intiem is. En ken je dat gevoel dat je heel nodig moet plassen en dan eindelijk kan… dat kan zo lekkerder voelen als een orgasme. Ook dat kan voor opwinding rondom dit thema zorgen.

Golden shower voor beginners

Ten eerste denk goed na over het tijdstip waarop je dit doet. Ochtendurine heeft natuurlijk een vrij penetrante geur en geeft een duidelijk gele kleur. Tenzij dat natuurlijk net de factoren zijn die de opwinding en kick geven. Wil je een lichte versie om mee te beginnen, probeer later op de dag en drink voor je gaat plassen flink water (of wodka) zodat het de afvalstoffen van de nieren al uitgespoeld zijn.

Ik zou echt adviseren om in de badkamer te beginnen, met name als de urine over het lichaam gaat of geproefd wordt. In de douche wordt de vloeistof in eerste instantie wordt verdund met water en het is iets minder heftig, omdat je zelf je aan het gevoel en aan het idee kan wennen. Doe het stapsgewijs over lichaamsdelen heen en dan als dat de vraag is, naar de mond. Onder de douche heb je ook direct de mogelijkheid om het snel weer uit te spugen en je mond schoon te spoelen wanneer je dit helemaal niets vindt. Vervolgens kun je als volgende stap de kraan uit zetten. En zo nu je naar andere delen van de badkamer of woning (waar het makkelijk schoon te maken is) verplaatsen, als je wilt. Als het juist moet over kleren, in kleren of het beddengoed zijn – wat het stout maakt -dan is er altijd natuurlijk nog de wasmachine. En er zijn ook altijd nog het plaszeiltje die onder het laken kan worden neergelegd om te voorkomen dat het doorlekt naar het matras. Misschien is het zelfs nog extra spannend om het buiten te doen, waar anderen het kunnen zien en het verbod kunnen bevestigen met een bekeuring voor wildplassen als utopie. Good luck.

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Ik scheur altijd uit bij de sex, hoe voorkom ik dat?

Wat is het geheim van teabagging?

Hoe weet ik of BDSM iets voor mij en mijn partner is?

Beeld: Pinterest

1 reactie

Eva 14 maart 2022 - 16:59

Ik herken me in dit verhaal,

wat opwindend zou zijn als ik ooit een vrouw zie die in haar broek plast…
en dan mogen voelen en ruiken, en misschien seks hebben
broekplassen doe het zelf ook heel vaak

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy