De 5 grootste fabels over masturberen

door Phlox

Masturberen. Het is de normaalste zaak van de wereld, we doen het allemaal.. en toch bestaan er heel wat onjuistheden over… die jij misschien ook wel ooit hebt geloofd! Het is dus hoog tijd om de fabels rond masturbatie te ontkrachten, en dat is precies wat we in dit artikel gaan doen.

1. Alleen mannen masturberen

Dit is dus een vette leugen, want iedereen (met uitzondering van mensen die aseksueel zijn en geen enkele seksuele drive hebben) masturbeert of heeft gemasturbeerd. En dat geldt natuurlijk ook voor de vrouwen. Dat het iets is wat alleen mannen doen of belangrijk vinden is een ouderwets fabeltje dat dus zeker niet klopt. Helaas wordt het vaak vanuit schaamte over vrouwelijke seksualiteit in stand gehouden.

woman in white lingerie

2. Het is vies of raar

”Hoe vaak masturbeer jij nou per week?” Menig persoon zal dit een gekke vraag vinden. Maar zo vies of apart is het helemaal niet, dus waarom worden we zo nerveus als masturbatie een hot topic in het gesprek dreigt te worden? Er kan soms nog best een taboe heersen rond masturbatie- en dat is zonde! Je hoeft natuurlijk nooit intieme details te delen met jan en allemaal als je dat niet wilt. Wel helpt praten over masturbatie om het te normaliseren.

3. Het is slecht voor je sexleven

Er wordt wel eens gesuggereerd dat vaak masturberen slecht zou zijn voor je sexleven, omdat je dan bijvoorbeeld ‘gewend’ zou kunnen raken aan veel solosex en minder waarde hecht aan echte seksuele connecties met anderen. Maar niets is minder waar!

Hoe meer jij masturbeert, hoe meer in touch je raakt met jouw lichaam en wat jij lekker vindt. Als jij weet wat je wil, kun je dat makkelijker delen met je bedpartner. En dat kan juist heel goed zijn voor je sexleven!

Benieuwd naar alle ins and outs over het vrouwelijk orgasme? Bestel ons boek Kom je ook? in de shop!

sex & the city gif

4. Veel masturberen is ongezond

Door veel masturberen heb je kans op onvruchtbaarheid, het krijgen van acne, gehoorproblemen… het is allemaal weleens gezegd, en allemaal totaal onwaar. Sterker nog, masturberen heeft zelfs een positief effect op je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen menstruatiepijn, buikkrampen, hoofdpijn, stress en slapeloosheid.

Je kunt in principe ook niet te vaak masturberen. Als je op meer dan drie keer per dag zit, zul je wel merken dat je orgasmes daar niet perse beter van worden. Het hangt er echt een beetje vanaf wat je zelf fijn vindt. Ongezond is het in elk geval niet!

5. Masturberen terwijl je in een relatie zit hoort niet / is vreemdgaan

Het idee dat je niet hoort te masturberen als je in een relatie zit is een beetje achterhaald. Er zijn namelijk zat redenen om dat wél te doen! Want elke keer dat je geil bent meteen naar je partner racen om het samen op te lossen is natuurlijk niet echt realistisch. En het kan ook zomaar zijn dat je wel in een relatie zit maar nog geen sex wilt. Of je hebt soms gewoon behoefte aan alone time. Genoeg redenen dus!

Wat is de raarste masturbatie fabel die jij ooit hebt gehoord? Deel het in de comments!

Lees meer over masturberen:

5 interessante feiten over masturberen

Alles over een zone-orgasme

De lekkerste masturbatie standjes voor vrouwen

Beeld: Pexels & Giphy

1 reactie

Ster 25 april 2021 - 17:01

Ik heb vaak begrepen dat alleen lelijke mensen mastuberen.
En ook dat het een schande is als je het doet
En vandaar dat ik niet durf te genieten van mastuberen
En ik heb ook begrepen dat het vies is om te doen.

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy