Ik wil stoppen met het faken van een orgasme, heb je adviezen? – VrijVraag #100

door Marjolein

De afgelopen weken hebben we teruggeblikt op de eerste vijf VrijVragen, waar het allemaal mee begon. Maar nu is het dan toch echt tijd voor de 100e VrijVraag!! We vinden het fantastisch dat ‘onze’ seksuologe Marjolein al zo veel vragen van jullie heeft weten te beantwoorden en willen haar dan ook heel erg bedanken. En jullie, de lezer, natuurlijk ook bedankt voor al jullie vragen!

Ik wil stoppen met het faken van een orgasme, heb je adviezen? Ik fake al drie jaar al mijn orgasmes bij mijn partner.

Een lastig parket

Als je eenmaal bent begonnen met het faken van een orgasme wordt het steeds moeilijker om van los te komen. Je herkent het vast wel. Eén keer heb je bij de kookkunsten van een vriend of familielid gezegd dat het lekker was, terwijl het eigenlijk niet te pruimen was. Gewoon om die ander een goed gevoel te geven en een plezier te doen. Gevolg: Je krijgt elke week dit gerecht voorgeschoteld en iedere week opnieuw benoem je dat het je smaakt. Hoe vaker dit gebeurt, hoe moeilijker het wordt om te bekennen dat je liever wat anders hebt. Het kwetst de ander dat jij wekenlang een toneelstuk hebt opgevoerd en niet eerlijk bent geweest, daarnaast wordt diegene ook nog eens onzeker over de kookkunsten.

Zo werkt het ook bij het faken van het orgasme. De ander denkt juist de weg naar heaven voor jou gevonden te hebben, is daar trots op en wil jou iedere keer dit pleziertje doen. Misschien begon het onschuldig en dacht je een eerste keer het wordt toch niets tussen ons of volgende keer gaat het vast beter. Je hebt nu twee opties wanneer je dit met deze partner wil oplossen: Of met de billen bloot en het bespreken, of het stuur zelf in handen nemen.

De opties

Met de billen bloot pak je de koe wel direct bij de horens. Het zal voor beiden even rot voelen, maar je kunt wel samen op zoek gaan en opnieuw gaan experimenteren voor jouw hoogtepunt. Voor beiden is het duidelijk dat het oude weggegooid kan worden en het kan leuk en spannend zijn om weer nieuwe dingen te proberen. Met vanaf nu eerlijkheid, openheid en aanwijzingen.

Het stuur zelf in handen nemen wil zeggen het niet bespreken, maar wel voorstellen om nieuwe dingen te gaan proberen of tijdens de sex directer en sturender zijn. Je zal dan goede aanwijzingen moeten geven over de positie, snelheid en stimulatie om hem/haar ongemerkt op het juist pad te begeleiden. Voordeel is minder kans op onzekerheid of gekwetste gevoelens. Het nadeel is waarschijnlijk wel dat je nog met regelmaat het oude gerecht voorgeschoteld krijgen. Dat was immers vrij lang het favoriet.

Het gebeurt vaker

25% van de vrouwen zegt wel eens een orgasme te faken, andere cijfers laten zien dat 67% van de vrouwen wel eens doet alsof ze klaarkomt. Niet alleen vrouwen faken een orgasme, ook mannen. Van de man geeft 16%-25% aan het orgasme wel eens gefaket te hebben. Zij kunnen dit met een zaadlozing zonder dat er orgastische sensaties plaatsvinden. Maar een deel van de mannen geeft aan dit ook zonder zaadlozing te faken. Nederlands onderzoek (van Rees en collega’s, 2014) liet zien dat zowel 60% van de heteroseksuele vrouwen als de lesbische vrouwen in hun huidige relatie hun orgasme wel eens faked. Er wordt gefaket om bijvoorbeeld de onzekerheid van de partner te verbergen. Doordat deze eerder is klaarkomen en dat vervelend vindt, of doordat de stimulatie van de partner voor haar niet werkt, gaat een vrouw wel eens over op het faken van het orgasme. Dit met het idee de partner toch willen belonen en diegene een goed gevoel te geven. Een andere reden is om sneller van de sex af te zijn wanneer dit te lang duurt. Of vanwege schaamte dat het tegenover de partner te lang duurt.

Orgasme als einddoel

Een sexpartij hoeft niet altijd met een orgasme te eindigen, je kan deze ook eerder stoppen. Vaak wordt gezegd dat een orgasme niet het belangrijkste is, maar het kan wel het lekkerst en meest belonend zijn. Het idee ging een tijdje rond dat vrouwen een orgasme niet belangrijk zouden vinden (ook vrouwen zelf hebben een aandeel in het verspreiden van dit idee), maar dat maakt voor veel vrouwen wel degelijk uit. In feite doe je jezelf en de ander te kort wanneer je een orgasme faket. Good luck!

Dit is voorlopig de laatste VrijVraag. Marjolein komt binnenkort terug met een nieuwe rubriek.

100 VrijVragen boek

Om te vieren dat Marjolein 100 VrijVragen heeft beantwoord, brengt LotteLust 16 oktober een bundel uit met alle vragen. Pre-order het boek NU via shop.lottelust.nl.

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy