Klopt ons beeld van BDMS wel?

door Yentl

Laatst zag ik ergens voorbijkomen dat er onderzoek is gedaan naar de vooroordelen die er nog heersen zijn rondom BDSM. Zo wil meer dan de helft van de ondervraagde liever geen buur of oppas die aan BDSM doet. Heftaaaagh. Afgezien van het feit dat iemand lekker zelf zou moeten weten hoe je de vrije tijd spendeert, is dit anno 2022 best schokkend om te horen. Nou kan je je natuurlijk afvragen wie deze ondervraagden zijn, maar wij dachten, laten we de vooroordelen op een rijtje zetten en vooral uit de weg helpen!

Wat is BDSM nou eigenlijk?

We beginnen bij het begin. Je kunt er natuurlijk geen mening over vormen wanneer je eigenlijk stiekem niet eens goed weet wat BDSM inhoudt. De letters BDSM staan voor: Bondage & Discipline (BD), Dominantie & Submissie (DS) en Sadisme & Masochisme (SM). Best een mondvol dus, wij begrijpen wel dat het is afgekort. BDSM staat voor verschillende spannende handelingen, zoals: bondage, rolspellen, dominantie, spanking, choking en nog veelmeer. Ieder in verschillende gradaties. In feite beleeft iedereen het dus anders en is het op te delen in de drie bovengenoemde categorieën. Goed, laten we dan nu de vooroordelen aanpakken.

1. Je bent onderdanig of juist dominant

BDSM is een rollenspel, waarbij je één van deze rollen bekleedt, maar dat betekent niet automatisch dat je altijd dezelfde rol aanneemt. Juist de afwisseling hierin houdt de spanning hoog. Jij kiest de rol waar je je op dat moment prettig bij voelt en als je de volgende keer een de andere rol wil, dan bekleed je die.

bdsm

2. Het is pijnlijk

Een beetje pijn is fijn, right? Zonder gein, dit is natuurlijk volledig aan jezelf. Het hoeft niet per definitie te betekenen dat BDSM pijnlijk is. Het is juist de bedoeling dat het plezierig is voor beiden, welke rol je dan ook op dat moment hebt aangenomen. Dit is ook de reden dat je een safe word afspreekt. Minstens net zo belangrijk is het om voor je begint elkaars grenzen te bespreken.

bdsm

3. Wie aan BDSM doet heeft zeker iets heftigs meegemaakt in zijn/haar jeugd.

Jep, want trauma’s verwerken we uiteraard het best door ze steeds opnieuw te herleven. Not! Dit vooroordeel komt misschien ook door de aard van Christian Grey in 50 Shades, hij heeft namelijk zelf wel wat trauma’s te verwerken. Dit staat echter los van zijn voorkeuren op seksueel gebied. Interesse hebben in BDSM zit in je of het zit er niet. Net als je andere seksuele voorkeuren.

4. Het heeft niets met liefde te maken

Veel mensen denken dat BDSM niet samengaat met liefde, maar niets is minder waar. Bij BDSM is vertrouwen ontzettend belangrijk. Het gaat dieper dan simpelweg elkaar vastbinden en elkaar spanken. Het is juist liefdevol om samen te ontdekken en je zo op je gemak te voelen dat je je op deze manier durft op te stellen.

bdsm

5. Als je van BDSM houdt, doe je niets anders in bed

Flauwekul natuurlijk, er is heus niet altijd genoeg tijd voor een uitgebreid rollenspel. Ook liefhebbers van BDSM hebben vanille seks tussen de lakens. Het kan niet altijd feest zijn, des te heter is de keren dat dat het wél is.

Eerlijk, best opwindend toch? Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan eens hier.

Meer om te lezen

Scharen en ‘het mannetje’, vooroordelen die ik krijg in mijn lesbische relatie

Alles wat je moet weten over pegging

Alles wat je wilt weten over Shibari

Beeld: Pexels.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy